Öncelikle güzel bir pazar olsun ..su gibi akan ..


kelebekler gibi özgür ..,
Bugün bilinçaltımızı konuşmaya devam ediyoruz dün başladığımız yazı dizisinin bugün 2 bölümüne devam ediyoruz.
Biliyormusunuz ? değerli dostlar ..;
Her gün, her insanın yaklaşık 60.000 düşüncesi vardır ve bunların büyük çoğunluğu (bilimsel raporlar %90 olduğunu bildirmektedir) olumsuz, tekrarlayan ve geçmişe bağlı düşüncelere sahiptir. İç esenliğiniz ,iç barışımız üzerindeki etkiyi hayal edin! İşte bu yüzden geçmişimizle barışmanın ,affetmetmezin önemi ortaya çıkıyor .
 
Hayatın her alanında ürettiklerimizin somut sonucuna götüren zihnimizdir. Bazen insanlar başkalarını suçlamaya ve bireysel sorumluluktan kaçınma eğiliminde olsalar da, gerçekte bu kaçınma, yarattığımız, kışkırttığımız veya izin verdiğimiz gerçekleri tanımanın, işlemenin, temizlemenin ve yeni iç bağlantılar kurmanın imkansızlığından kaynaklanmaktadır.
 
Bizim iç dilimiz o kadar önemli ki değerli dostlarım eğer iç diliniz büyüme, genişleme ve motivasyondan biriyse ,  bu çok iyi çünkü içeride daha güçlü hale geleceğiniz anlamına gelir;
Öte yandan, kendinizle sürekli olarak kısıtlayıcı bir şekilde, şikayetlerle, sitemlerle, şüphelerle ve korkularla konuşursanız, sonuç zayıflık olacaktır ve bu nedenle elde ettiğiniz şey hayal ettiğinizden çok uzak olacaktır.
Peki  zihin nasıl çalışır ?
Değerli dostlar gelin kısaca bunu konuşalım ;
Bir benzetme yapacak olursak, akıl, programları besleyen, yani eylemleri gerçekleştiren beyin olan donanımı  besleyen bir yazılım gibidir. Zihni doğru şekilde programlarsak, yapabileceğimizi bile bilmediğimiz olağanüstü sonuçlara ulaşmak mümkündür. Zihnin yapısı, doğrudan etkileyebileceğimiz iki alan sunar: bilinçaltı zihin ve bilinçli zihin. Bilinçaltı, her deneyimin duygu ve duyumlarını ve olaylar hakkında, onları yaşamamış olsak bile, örneğin, bir şeyin felaketle sonuçlanacağını tahmin ettiğinizde ona duygusal bir yük veren önyargılı fikirleri depolayandır
 
Bilinçaltı temizliği için ;
 
 İstediğimiz  ,özlediğimiz yaşam deneyimlerini yaratmaya yaramayan veya elverişli olmayan bilgileri sürekli olarak temizlemeye hazır olmak gerekir.ve Bunların güncellenmesi gerekir
 
Bunun için öncelikle ;
1 - Sınırlamalarınızın farkına varın .
İlk adım, önceden belirlenmiş bir tepki verme biçiminiz, yani tekrar tekrar tekrarladığınız bilinçsiz mekanizmalar olduğunu anlamaktır. Köke giderek, nereden geldiğini anlayabilecek ve oradan onu kaldırmak için çalışmaya başlayacaksınız. çünkü çoğu durumda bu durum çocukluk deneyimlerinden ve içinde büyüdüğünüz bağ çerçevesinden kaynaklanır.
 
2 - Düşünce sisteminizi değiştirmeyi istemek esastır .
Öncelikle değerli dostlar İlerlemeyi  istemek için inanç ve iç kararlılığa sahip olmak çok önemlidir .
Çünkü istemek, zorunda olmanın tam tersidir. Evrimsel ve insani dönüşüm anlamında kişisel bir seçimdir.
“İstemek “ olmadan olası bir değişiklik olmayacaktır. Okuyarak, seminerler alarak, kurslar alarak, kişisel gelişim kitapları okuyarak yaşayan milyonlarca insan var ve hayatları ilerlemiyor.
Çünkü süreç entelektüel değil, varlıktan kaynaklanmaktadır. Kısacası Herşey bizde..
Değişmeyi istemek, bilincin en üst  seviyelerinden aktive edilir, böylece daha sonra dışarıda kendini gösterir.
 
3 - Şimdiki zamanda farkındalığı geliştirin .
şimdiki zamanın tam olarak farkında olmak önemlidir,, onları iptal eder ve onları katkıda bulunan diğerlerine yönlendirirsiniz. İlk başta tamamen bilinçli olacaktır: bu, otomatik olarak  işlemeye başlayacaktır .. Bu adım, dönüşüm için gerekli olan özümüze dönmenin  (içeri bakmanın) bir parçasıdır.
 
4 - Sözlerinize  dikkat edin .
Bu hayati dengeyi uygulamaya başlamak için, düşünceleri ve bunları ifade etmek için kullandığınız dil biçimini gözlemlemek faydalı olacaktır . Hepimizin sahip olduğu bir iç dil, ve tekrarlayan bir  diyalog ve kendi kendine konuşma vardır.Düşüncenizi  ve düşünme sisteminizi değiştirerek başarı üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilirsiniz.
Nörolinguistik programlama, kısaca biz buna Nlp diyoruz ( Bilinçaltı programlama ) gibi yöntemlerle de yeniden bilinçaltının yapılandırılması yapılabilir .
Bunun dışında
yeteneğinizi geliştiren okumalarla onu tamamlamaya çalışın ; sizi düşünmeye davet eden seminerler ve çalıştaylar; zorlukların ötesinde yapıcı bir ruha sahip insanlarla kendinizi kuşatın; uyarıcı müzik dinlemek  sizin motivasyonunuzu yükseltecektir.
; duygularınızı tanıyın ve dengeleyin; ve sizi kendi değerinizi takdir etmeye davet eden filmlere, podcast'lere ve materyallere erişin.
Mutlu pazarlar dileyerek hayatınız tam da istediğiniz gibi aksın diyorum
Kendinize ve çevrenize sevgiyle ve aşkla bakınız efendim
Selam ve Sevgilerimle
SİZİ SEVİYORUM..SİZİ SEVİYORUM..SİZİ SEVİYORUM