Güzel bir Salı gününden herkese selam. Bugününüz ve her gününüz tam istediğiniz gibi sağlık, mutluluk, bolluk ve bereket içinde geçsin.

Güzel bir Salı gününden herkese selam.
Bugününüz ve her gününüz tam istediğiniz gibi sağlık, mutluluk, bolluk ve bereket içinde geçsin.
Bugün insanlar hakkında bizde oluşan yargıların ne kadar gereksiz olduğundan konuşalım mı?
Bazen hiç tanımadığınız ya da tanıdığınız insanlarla ilgili bizde bir düşünce oluşabilir. Oluşabilir ama insanlar hakkında düşünme şekliniz, gerçekte oldukları gibi olmayabilir.
Bazen Sosyal medyada fotoğraflar görüyoruz,  ama hayatın izlerini görmüyoruz, yaralanma görmüyoruz, güvensizlik görmüyoruz, kötü uyuduğu geceleri görmüyoruz, kaygı krizleri görmüyoruz, ya da hüzün ya da korku. İnsanların karşı karşıya olduğu içsel zorlukları görmüyoruz.
O yüzden değerli dostlarım sadece fotoğraflardan gördüklerinize aldanmayın, herkesin arkasında kimsenin görmediği yaralar vardır. Biz bunları seanslarımızda görüyoruz. Dışarıdan baktığınız zaman herkes kanat takmış uçuyor gibi. Oysa içinde ne yangınlar yanıyor. Tabii burada mükemmel olma, mükemmel görünme durumunun etkisini de unutmamak gerekir. Öyle yetiştiriliyoruz. Mükemmel olmamız gerekiyor sanki tabii olamadığımızda da doğal olarak kendimize zarar verebiliyoruz.
Oysa ki hayatta tanıştığımız herkes, hakkında hiçbir şey bilmediğiniz bir savaşla karşı karşıya.
İnsanlara karşı nazik olmaya çalışın. Her insanın bizi bir kerede alıp götüren ve bir akıntıda bir deniz gibi bir süre oynayan, her biri çeşitli bölümlere yayılmış hikayeler getiren, her biri dört mevsimi farklı düzenlerde barındıran, değişen kendi içinde bir uçurumu vardır. Bir yarım küreden diğer yarım küreye. Herkes korkmuş, üşümüş, herkes saklanmış, kendini kararsız, güvensiz hissetmiş ya da bir şey yaptığına ya da yapmadığına pişman olmuş olabilir. Hiçbir açıklama yapmadan kafası karışmış ya da üzgün hisseden tek kişi sen değilsin.
Bunların hepsi tek bir şeyi pekiştiriyor. Satın alma gücü, sosyal sınıf, banka hesabı, renk veya etnik köken önemli değil. Hepimizin sebepleri, korkuları, ıstırabı, acıları, zorlanmaları var ve bu bizi aynı seviyeye getiriyor.
Başkalarının kalplerini görebilseydik ya da her birinin karşılaştığı zorlukları anlayabilseydik, o takdirde inanıyorum ki hepimizin birbirimize daha fazla nezaket, sabır, hoşgörü ve özenle davranırdık.
O halde şimdi haydi kendimize ve çevremize sevgiyle ve aşkla bakalım...
Selam ve sevgilerimle
SİZİ SEVİYORUM, SİZİ SEVİYORUM, SİZİ SEVİYORUM.