Güzel bir Salı günü olması dileklerimle. Bugün düşüncelerimizdeki olumsuzluklardan nasıl kurtulabiliriz? Sorusunun cevabını aramaya ne dersiniz?

Güzel bir Salı günü olması dileklerimle.
Bugün düşüncelerimizdeki olumsuzluklardan nasıl kurtulabiliriz? Sorusunun cevabını aramaya ne dersiniz?
Geçmişte yaşadığımız olaylar hayata bakış açımızı ve olumsuz düşüncelerin oluşmasına sebep olmuş olabilir ve daha sonra olumsuz düşünme tehlikeli bir alışkanlık haline gelebilir. Düşünceler zihne batar ve onlardan kurtulmak için adımlar atana kadar orada kalır. Olumsuz düşünmeye başladığınızda, bu düşünceleri kafanızdan atmaya çalışmak cazip gelebilir. Onları ortadan kaldırmaya ve sonsuza dek kovmaya çalışın iyi hoş ama bu yaklaşım çoğu zaman geri teper.
Bu olumsuz düşüncelerle savaşmak, aslında işleri daha da kötüleştirerek bu düşünce modelini güçlendirebilir. Dikkat! İşte bu yapılan size daha fazla geri döner çünkü bir şey hakkında ne kadar düşünmemeye çalışırsan, o kadar çok onu düşünürsün. Olumsuz düşüncelerden kurtulmak için farklı bir yaklaşım denemeniz gerekir, bu da zihninizi tamamen temizlemenize yardımcı olacak bir şeydir. İşte zihninizi olumsuz düşüncelerden temizlemenin yollarından bazıları; beden dilinizi değiştirin Beden dilinizi gözlemlemek için bir dakikanızı ayırın. Eğik mi yoksa kapalı bir duruşta mısınız? Eğer öyleyse, olumsuz düşünme olasılığınız daha yüksek olacaktır. Uygunsuz beden dili, benlik saygınızı azaltabilir ve özgüven eksikliğine yol açabilir. Bu duygusal durumda, kötü düşüncelere sahip olmaya başlamak doğaldır. Kendinizi güvende hissetmek için duruşunuzu açmalı ve daha çok gülümsemelisiniz. Beden dilinizi düzeltin ve kendinizi çok daha iyi hissedeceksiniz. Bu olumsuz düşünceleri silmek için ihtiyacınız olan şey bu olabilir. Bunun hakkında konuşun bazen olumsuz düşünce ortaya çıkar çünkü iletişim kurmanız gereken sorunlar veya duygular vardır. Bazı şeyleri kendine saklamak iyi değildir. Konuşulması gereken bir şey varsa, onu yapmalısın. Düşünceleri kelimelere dökmek onlara şekil verir ve onları görünür kılar ve bu, sorunları daha etkili bir şekilde ele alabilmeniz için perspektife koymanıza yardımcı olur. Bir dakikalığına zihninizi boşaltmaya çalışın Zihniniz saatte bin mil hızla koşarken sakin kalmak zor olabilir. Bu şekilde düşünceleri, özellikle olumsuz olanları kontrol etmek daha zordur. Bir dakikalık sakinlik çoğu zaman yeterlidir. Meditasyon çok yardımcı olabilir ve bunu bir sıfırlama olarak düşünmelisiniz. Zihin boşaldığında, daha olumlu bir şeyle doldurulabilir.
Düşüncelerinizin odağını değiştirin Bazen olumsuz düşünme, kötü bir bakış açısının sonucudur. Etrafınızda olup bitenlere karşı aldığınız bakış açısına bir bakın. Örneğin, "Zor bir dönemden geçiyorum ve sorunlarım var" diye düşünmek yerine, "Sanırım bazı zorluklarla karşılaşıyorum ama çözümler üzerinde çalışıyorum" diye düşünebilirsiniz. Temelde kendinize aynı şeyi söylüyorsunuz, ancak ikinci yolun daha olumlu bir bakış açısına sahip olması dışında. Genellikle odaktaki bu küçük değişiklik, düşünce kalıplarınızda büyük bir fark yaratabilir. Zihnimizi olumsuz düşüncelerden temizlemem çok önemli çünkü bunları korumaya, saklamaya devam edersek bunların fiziksel ya da psikolojik rahatsızlıklara dönmesi olasılıkları olabilir ki tıpta bunlara psikomatik rahatsızlıklar denir . hastalıkların  yüzde 80’i psikolojik kökenlidir. Bizler ofisimizde bu tip rahatsızlıklar İçin uyguladığımız yöntemlerle gayet başarılı sonuçlar alıyoruz. EFT ( Emovional freedoom tecnic -Duyguları Özgürleştirme tekniği ) ,mindfulness( bilinçli farkındalık ve de Regresyon bunlardan bazılarıdır. Evet hayatımızın güzel ve  istediğimiz gibi akması istediğimizdir. Hayatımız su gibi ,dere gibi aksın inşallah…
Kendinize ve etrafınıza sevgi ve aşkla bakın efendim…
Selam ve sevgilerimle…
SİZİ SEVİYORUM, SİZİ SEVİYORUM, SİZİ SEVİYORUM