Güzel bir Perşembe olsun. Her şey tam da istediğimiz gibi aksın gitsin dileklerimle size çok işinize yarayacak bir “SIR” vereceğim yalnız bu öyle bir sır ki çoğunlukla sırlar saklanması gizlenmesi...

Güzel bir Perşembe olsun. Her şey tam da istediğimiz gibi aksın gitsin dileklerimle size çok işinize yarayacak bir “SIR” vereceğim yalnız bu öyle bir sır ki çoğunlukla sırlar saklanması gizlenmesi gereken bilgiler olarak verilir.
Bu öyle bir “SIR” ki bunu herkese paylaşın bu yazıyı paylaşın ihtiyacı olan tüm dostlarınıza ki sıkıntılı zamanlarında kullanabilsinler. Ayrıca ihtiyacı olanlar bana da sorabilirsiniz.
Şimdi çok merak ettiniz biliyorum.
Şimdi gelin streslisiniz, kaygılısınız ve rahatlama ve sakinleşme ihtiyacınız var size VAGUS sinirinden bahsedeceğim; kaygı ile boğuşuyorsanız ve “vagus sinirinizin” ne olduğunu bilmiyorsanız, hayatınızı değiştirecek bir şeyi paylaşmak üzereyim. Vagus sinirinizin büyük bir gücü var. Sinir sisteminizi düzenler ve kuyruk kemiğinizden tüm ana organlara, ses tellerinize ve beyninize kadar uzanır. Kendinizi gergin veya endişeli hissettiğinizde, “dövüş ya da kaç” sinir sisteminizi kapatmanıza ve daha rahat olan parasempatik sinir sisteminizi açmanıza yardımcı olur. Bu siniri “tonlamanın” çok özel yolları vardır, bu da sinir sisteminizi sakinleştirmenizi ve kaygınızı kontrol etmenizi kolaylaştırır.
Vagus siniri nedir? Vagus siniri, bağırsağınızı ve beyninizi birbirine bağlayan sinirdir ve sinir sisteminizi düzenlemek için "tonlamanız" gereken şeydir. Kuyruk kemiğinizden tüm ana organlara, ses tellerinizden beyninize kadar uzanır. Bu siniri tonladığınızda, vücudunuzun "dinlenme ve tepki verme" sinir sistemini çalıştırırsınız, bu da daha sakin ve daha kontrollü hissetmenize yardımcı olur.
Peki canım ne yapalım nasıl yapalım da VAGUS’u aktive edelim;
1-'Sessizce yürüyüşe çıkın'
Doğaya çıkmak, vagus sinirinizi tonlamanın çok önemli bir yoludur. Bunu sessizce yapmak, beyninizin birçok bölümünü harekete geçiren kendini yansıtma ve hayal kurma fırsatları sunar. Size iç gürültüyü azaltmanız ve neyin en önemli olduğunun farkındalığını artırmanız için zaman verir ve sizi şimdiki ana götürür.
2-. "Yüksek sesle mırıldanın.
Mırıldandığınızda, vücudunuza titreşimler gönderir. Araştırmacılar, "OM" ilahisinden gelen titreşimlerin vagus sinirini uyardığını gördüler
3-'Banyo yapın'
Sıcak su vagus sinirini harekete geçirir ve vücudu rahatlatır. Gergin bir vücut ılık bir banyoya girdiğinde, sıcak su vücut ısısını yükseltir ve kasları gevşetir, bu da sizi sadece fiziksel olarak değil zihinsel olarak da rahatlatır. Banyo yok mu? Sorun yok. Sıcak bir duşun altında durun.
Stresli, endişeli olduğunuz durumlarda bunları yapmanızı tavsiye ediyorum.
OM, OM, OM :)
Güzel bir gün olsun. Hayatımız istediğiniz yere aksın.
Kendinize ve etrafınıza sevgi ve aşkla bakın.
Selam ve Sevgilerimle..
Sizi Seviyorum..Sizi Seviyorum..Sizi Seviyorum