Sentetik kozmetik ürünleri gerek elde edilmesi ve gerekse yeknesaklığıyla daha yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

Sentetik kozmetik ürünleri gerek elde edilmesi ve gerekse yeknesaklığıyla daha yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Bununla birlikte doğal ürünler, sentetik ürünlere göre son zamanlarda daha fazla önem kazanmaktadır.
Bal ve balmumu güzellik endüstrisinde cilt nemlendirici, yumuşatıcı ve cilt dokusunu iyileştirmek için kullanılıyor. Balın en fala kullanıldığı bazı kozmetik uygulamaları paylaşmakta yarar var.
Cildin temizlenmesinde balın yararları çok fazladır. Yüz yıkamak için, az miktarda limon suyunu bir çay kaşığı bal karıştırıp yüz yıkamadan önce sürmek önemli faydalar sağlıyor. Ütülenmiş gibi yapmasa da cildin kırışıklarını azaltıyor.
El ve yüzün temizlenmesinde farklı bir karışım daha öneriyor uzmanlar. 5 gr badem tozu ile bir o kadar balı karıştırıp el ve yüzler ovulduğunda cildi temizliyor. Ölü hücreleri tertemiz ediyor. Elbette ardından ılık suyla yıkamak gerekiyor.
Kırışıkları gidermede en iyi uygulamalardan biri de bir yumurta beyazı, 1 çay kaşığı gliserin ve 1/4 fincan un ile birlikte bir yemek kaşığı balı iyice karıştırıp cilt maskesi olarak kullanmak. Bu maskeyi 15 dakika boyunca yüzde tutmak ve ılık suyla durulamak yararlı görünüyor. Cildi sıkılaştırdığı gibi kırışıkları da önemli derecede azaltıyor.
Cildin yumuşacık olması için de bal kullanılıyor. Bunun için bir veya iki yemek kaşığı bal ile üçte bir fincan ince öğütülmüş yulaf ezmesini karıştırıp üzerine bir çay kaşığı gül suyu eklemek cilt temizliğinde harikalar yaratıyor. Bu karışımı yüze sürüp yarım saat kadar beklemek ve ardından ılık suyla temizlemek yumuşak bir cilt oluşturuyor.
Birçok insan cildin kuruluğundan şikâyet eder. Çantasında nemlendirici kremlerle gezer. Cildin nemli tutulmasında en etkili maddelerden biri baldır. 2 yemek kaşığı bal ile 2 yemek kaşığı tam yağlı sütü karıştırıp yüze sürmek ve 15 dakika beklemek yeterlidir. Gün boyu cildin nemli kalması için yeterlidir.
Gençlerin korkulu rüyası sivilcelerle mücadelede balı saf olarak sivilcenin üzerine sürmek yeterli. Yine dudak çatlamalarında da balı sade olarak sürmek fayda sağlıyor.
Bal ile ciltteki lekelerin önüne geçmek mümkün. Bir çay kaşığı bal ve bir çay kaşığı zeytinyağı ile yarım çay kaşığı limon suyunu karıştırıp güçlü losyonlar yapılabiliyor. Bu losyonun 15 dakika ciltte kalması yeterli. Ardından yıkamak cilt lekelerini azaltmada çok etkili.
Gençler ve genç görünmek isteyenler saçlarını parlatmak için jöle sürerler. Oysa bir çay kaşığı balı 4 bardak ılık suda eritip saç durulamada kullanmak saçları ışıl ışıl yapıyor. Aynı zamanda saç diplerini de besliyor.
Saç kremi yerine, bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile bir çay kaşığı balı karıştırıp saça uygulamak daha etkili sonuçlar veriyor.
Malum cilt bakım ürünleri her gün zamlanıyor. Arının yaptığı balla daha kolay çözümleri bulunuyor oysa.