Hayat ne kadar değerli ve her anımız çok değerli öyle değil mi?

Hayat ne kadar değerli ve her anımız çok değerli öyle değil mi?
Çok da bu anın kıymetini biliyor sayılmayız öyle değil mi?
Odağımız hep dışarda örneğin çok fazla yanlış sevgiyle, iyi yaşamak için değerli fırsatlarla, iyi olmasını istemek için zaman kaybediyoruz... Hayat sadece bir andır. Çok kısa sürebilecek ama değerli olan bir an.
Sevmek, iyilik yapmak için bir an affetmek ve affedilmek için bir an ne kadar sürebileceğini bilmediğin bir an.
Bir nefeste, bir parmak şıklatmasıyla biten bir an. Her zaman sorgulanan bir an. Her biri ne kadar değerli bir an.
O yüzden değerli dostlar dün gece mübarek Berat kandiliydi ve bugünde mübarek Cuma.
Hayırlı olsun şifası bol olsun diyerek hep söylediğimiz gibi her zaman şükredelim olumsuzluklara odak verip onları büyütmeye devam etmek yerine var olanlarımıza odak verelim. Çok şükür edeceğimiz konuları çoğaltalım.
Minnettarlık, kişisel gelişiminizin, mutlu ve tatmin edici bir yaşam sürebilmenizin temel bir parçasıdır. "Teşekkür ederim" kelimesini bu kadar sık ??kullanmamız, teşekkür etmenin basit, açık veya dikkatimizi gerektirmeyen bir şey olduğunu düşünmemize neden oldu, ancak bunun değişmeye başladığını ve hatta bunu yaptığımı kabul etmeliyiz. Minnettar bir insan olmanın gerçek etkilerinin ne olduğunu anlamak ve göstermek için birçok çalışma yapılmıştır.
Şükran nedir?
Minnettarlık, kişinin sahip olduğu şeyler için takdirini ifade etme duygusudur. Teşekkür etme eylemi, hayattaki iyiliğe odaklanma eylemidir.
Hayatımızda daha fazla iyiliğe sahip olduğumuzu algılarsak, geleceğimizde daha iyi olacağımıza da inanırız. İyimserlik şükranla ilişkilidir, çünkü iyimser insanlar kötüden (kaygı, hayal kırıklıkları vb.) çok iyiye (minnettarlık) odaklanırlar.
Bakın şükretmek ne kadar önemli gelin inceleyelim, genel olarak, alışkanlıklarında ve yaşamlarında sürekli olarak minnettarlık duyan yani şükreden kişilerin birçok faydalara sahip olduğu yapılan araştırmalarda bulunmuştur:
Bunlar daha güçlü bağışıklık sistemleri ve daha düşük kan basıncı, daha yüksek düzeyde olumlu duygular, daha fazla mutluluk, iyimserlik ve neşe, daha cömert ve şefkatli davranırlar. Yalnızlık veya izolasyon hissinden kurtulmayı sağlamak gibi.
Eeee daha ne olsun dostlar öyle değil mi ?
Ben şükrediyorum sizlere bu yazıları yazıp sizlere ulaşabildiğim için çok şükür…
Hayırlı Cumalar efendim.
 
Kendinize sevgiyle bakın…
Sizi Seviyorum, sizi seviyorum, sizi Seviyorum