?İnsanlar sindirilmemiş duyguları tuttukları İçin hastalanırlar, veya insanlar için normal olarak iletişim kurmak önemlidir ve ne hissettiklerimizi söyleyebilmeliyiz.

Ancak herkes bu zor egzersizi maalesef ki yapamaz. Tüm hayatını boğazına takılan şeylerle, aşağı inmeyen ve insanlar her yutmaya çalıştığında batan çirkin kılçık gibi geçirmek istemezsin. Söylenmemiş sözler suskunluk mezarında ölsün isterdik ama burada söylemediklerimiz bedende birikir, ruhu sessiz çığlıklarla doldurur, uykusuz geceler olur, uykusuzluk…
Uykusuz gecelere dönüşür, ölmez dediklerimiz bizi öldürür, bizi! Kendimizi sözlü dil yoluyla ifade etmediğimiz zaman, beden kendi söylemini sunmaktan sorumludur ve bunun duygularımızın kalitesi ve dolayısıyla yaşam kalitemiz üzerinde yansımaları vardır. O küçük şeyleri hep sindiririz, kötü cevaplanmış mesajlar, ezdiğimiz sözler gibi... Duymuyormuş gibi yaparsın, her şeyi yutarsın ve her şey bir güne kadar birikmeye başlar. Yaaaa işte burda sıkıntı başlar. Bu küçük sindirilemeyen şişkolar boğazımızdan geçer, midemize girer, göğsümüze girer ve bizi terk ederse, ağzımıza ve huzurumuza nüfuz edecekler "Boğmaya çalıştığımız her duygu, mahremiyetimizde sebat eder ve bizi sarhoş eder.
Önemli olan, birikmesine veya günler geçtikçe rahatlayacağını düşünmek veya bu hale gelmesine izin vermemektir. Her iki durumda da önemli bir rolüm vardı ama her şeyi çözmedim. Her şeyin her zaman iyi olduğunu göstermeye çalışmak çok fazla enerji gerektirir veya duygusal tükenme harikadır. Aslında zaman her şeyin ilacı derler ama  sadece yaşadıklarımızı unuttuğumuzu sanırız oysaki o yaşadıklarımız orada duruyordur belki bir kısmı yok olabilir, ama orada durma ihtimalli yüksek olabilir  Duyguların  söylenmeyi, anlaşılmayı, şifresini çözmeyi, tercüme edilmeyi istediği zamanlar olmuştur. .Tek istediği içindeki duyguyu çıkarmaktır. Tüm bunlardan kurtulmak istediği kelimeyle ya da daha iyi bir yöntemle bizim burada yaptığımız bilinçaltı temizliğidir tavsiye ederim. Siz de çok büyük bir rahatlama sağlayabilir. Şimdi nereden başlamalı diyeceksiniz?
Ben derim ki
Bir mektup yazabilirsin,  bir şiir ya da bir kitap yazabilirsiniz. Bir müzik çalabilirsin, dans edebilirsin şarkı söylebilirsin. . .
Kendinize sevgiyle bakın…
Sizi Seviyorum, sizi seviyorum, sizi seviyorum