Bugünlerde yandaş medyanın en önemli konularının başında Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayının kim olacağı geliyor.

Bugünlerde yandaş medyanın en önemli konularının başında Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayının kim olacağı geliyor. Neredeyse her gün bir tanesinde adayın kim olacağını konuşuyorlar. Parti liderlerinin sözlerinin içinde bir şeyler arıyorlar. Ne demek istedi den tutun da adayı işaret etti ya kadar şeytanın aklına gelmeyen yorumlar yapıyorlar.
Aslında üniversite diploması olan binlerce aday çıkabilir. Üniversite diploması varsa mesele yok demektir. Ne hikmetse üniversite diploması şartını kimse dile getirmiyor. Millet İttifakını oluşturan partilerin liderleri hem üniversite diplomaları var hem de akademik kariyerleri var.
Elbette yandaş medyanın ve iktidar partisi sözcülerinin temel hedefleri, ittifakın içine çomak sokmak. Bugüne kadar pek çomak sokamadılar. Ancak çomak sokamayacaklarını pek göremiyorlar. Yerel seçimlerde, büyük şehirlerin çoğunluğu, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Mersin gibi iller Millet İttifakına geçince iktidarın ayak sesleri duyulmaya başlamıştı. Hele İstanbul’da tekrarlanan seçimde 10 binlik oy farkı 800 bine çıkınca, yandaşlar ve iktidardan haksız kazanç sağlayanlar için karanlık günleri habercisi de gelmişti.
Millet İttifakının adayı kim olacak sorusu üzerinde bu kadar yoğun çalışmanın bir tek amacı olabilir. O da ittifakı çatlatmak.
Aslında çekirgenin üçüncü defa sıçramayacağını herkes biliyor. Daha öncesinde CHP ve MHP’nin ortak adayı, milletin pek tanımadığı biri olmuştu. Seçim süreci boyunca da millet tanıyamadı zaten. İktidar sahipleri için adeta çerez bir adaydı.
İkinci seçimde ise Millet İttifakının iki adayı vardı. Hem Meral Akşener hem de Muharrem İnce aday oldular. YSK’nın önüne çadır kuracağını söyleyen Muharrem İnce üç gün ortadan kayboldu. Neticede başka parti kurdu. Sürece bakarak Truva Atına benzetenler oldu.
Yapılan anketlerde Ankara ve İstanbul’un Belediye Başkanları Cumhurbaşkanından daha fazla teveccüh ve haliyle daha fazla tercih alıyorlar. Genel Başkanları bir dönem daha Belediye Başkanlığı yapmalarından yana kanaat belirtiyor. Haksız da sayılmaz.
Millet İttifakının adayı Meral Akşener olmalıdır. Çok uzağa gitmeye gerek yok. Kendini millete kabul ettirmiştir. Türkiye süratle normalleşmelidir. Adalet daha güçlü hale getirilmelidir. Gerginlikler ve ötekileştirmeler sona ermelidir. Bunun için memleketin her karış toprağını adım adım dolaşan ve milletin bağrına bastığı Akşener Cumhurbaşkanı olmalıdır.
Bugün iktidar sahiplerinin çizgileri ile oy aldıkları merkez sağın çizgisi yakın değildir. Hele MHP’nin çizgisi son derece uzaktır. İktidar partisinin içinde Atatürk ile sorun yaşayan, Arap milliyetçiliğinin çizgisinde olan çok fazla yönetici bulunmaktadır. Milli bayramlarda neler yaşandığını millet anlıyor artık.
Rakibinize oy verenlerin oylarını ne kadar çok alırsanız, yarışı önde tamamlarsınız. Sokak anketleri de bunu gösteriyor zaten. Daha iyisi yok sloganları tutmuyor artık. Bahçeli’nin Türk Milliyetçilerinin gazını alma çabaları işe yaramıyor. İYİ Parti siyasetin yönünü hızla değiştiriyor. Şu anda iktidarın bütün baskı ve tehditlerine rağmen, yandaş medyanın zekâ özürlü tartışmalarına rağmen büyüyen tek parti. Bu rüzgâr, liderini Cumhurbaşkanı yapmaya yeter de artar bile.