Memleket idaresi liyakat ister.

Memleket idaresi liyakat ister. Liyakatin de temeli bilgi ve beceriden gelir. Eğer idarede sıkıntı var ise hemen her kesimde arazlarını görmek mümkündür. Hele hele yandaşlık, hatta yalakalık pirim yapıyorsa devlet idaresinde sistem kokmuş demektir. Öyle yerler var ki artık tuzun bile koktuğu apaçık görülüyor.
Zafer Haftasında Malazgirt ağırlıklı etkinlikler hakim olurken, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili etkinlikler Atatürk’ü anmamaya gayret ederek devam etti. Diyanet yaklaşık on seneden beri Cuma Hutbelerinde Atatürk’ü anmamak için elinden geleni yapıyor. Biliyorlar ki kendilerini atayanlar Atatürk’ü pek sevmiyor.
Atatürk’e, Mehmet Akif Ersoy’a, cumhuriyeti kuranlara küfreden İngiliz vatandaşı feslinin kitapları artık devlet kütüphanelerinde yerini alıyor. Hiç merak edip de acaba da demeyen bu güdümlü militanlar, aynı zamanda taltif de ediliyor. Devletin idaresinde siyasi fanatikler arttıkça da, arap milliyetçiliği artmaya devam ediyor.
Toplum ötekileştirilmeye devam ediliyor. Devleti idare edenler, yaptıklarını anlatacakları yerde, sürekli muhalefete muhalefet etme politikası güttükleri için vatandaşın arasını da geriyorlar.
Gerginlikler kendini de gösteriyor. Geçenlerde ana muhalefet liderinin çocuklu bir kadına selam vermesi ve kadının cevabı kabul edilebilir değildi. İktidar sahiplerinden tek bir cümle eleştiri gelmedi. Sanki milleti ve memleketi bölüp parçalamak, insanları ötekileştirmek işleriymiş gibi.
Memleketi adım adım dolaşan, milletin dertlerini dinleyen, gündeme getiren, akılcı çözümler üreten İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e de iktidar yandaşları tarafından sataşmalar oluyor. Ancak iktidar sahipleri daha bunlar iyi günleriniz diyebiliyor. Bunlara yazıklar olsun demekten başka söz kalmıyor.
Memleket yolgeçen hanı değilmiş. Son günlerde Ayvacık bölgesinde her gün onlarca göçmen yakalanıyor. İşin ilginci geçenlerde İzmir yolunda yürüyen yabancıların izin belgeleri de varmış. Demek ki devlet izin vermiş. İzmir yolunda ne işleri var acaba? Belli değil.
Suriye’de savaş bitti mi? Bitmişe benziyor ki ses çıkmıyor. Suriyeliler neden Türkiye’de? Savaştan kaçmışlardı. Neden gitmiyorlar? Devletin geri gönderme gibi bir hareketi yok. Karışan girişen de yok. Ekmek elden su koca gölden yaşayıp gidiyorlar işte.
Yandaş kanallar sayesinde memleket talibanla yatıp kalkıyor. Gıda üretimi adeta çöküyor. TMO’nun fiyatlara müdahalesi işe yaramıyor. Gıda üretimi her geçen gün azalıyor. Süt üreticileri feryat ediyor ama duyan yok. Terör devletinin havaalanını işletmek daha önemli sanki.
Bugün 30 Ağustos. Zafer Bayramı. Atatürk başta olmak üzere, cumhuriyeti kuranların, Anadolu’yu temelli Türk yurdu yapanların layıkıyla anılacağı nice bayramlar kutlamak dileğiyle Bayramımız Kutlu olsun.