Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı, Millet İttifakının bir masa etrafında toplanmasını eleştirirken, masanın etrafında olanlar dışında masanın altında kimler var onu bulmaları lazım deyiverdi.

Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı, Millet İttifakının bir masa etrafında toplanmasını eleştirirken, masanın etrafında olanlar dışında masanın altında kimler var onu bulmaları lazım deyiverdi. Aslında iktidar partisinin kilimin altına süpürdüğü o kadar çok sorun var ki, aynaya bakmadıkları için göremiyorlar.
Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış diye çok güzel bir atasözü var. Son günlerde bu atasözü her yerde ortaya çıkıyor.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral AKŞENER, hemen bütün Türkiye’yi dolaşıyor. Esnafın sorunlarını, çiftçinin, toplumun hemen bütün kesimlerinin sorunlarını dinliyor. Ayağına taş değmesin. Toplumun umudu olmaya, kendine olan güveni güçlendirmeye devam ediyor. Ortada seçim meçim yok. İnsanlar daha gerçekçi bir şekilde problemlerini dillendiriyorlar.
Bir yerde siyaset dünyasının klasiğini bozdu. İktidar ve yandaşlarının moralleri yele bir oldu. Hemen her konuda çamur yapıştırmaya çalışıyorlar. En son masanın altına bakın önerisi geldi.
Fetö terör örgütünün organizasyonunda kozmik odaya giren emniyet müdürünün kardeşini kim milli eğitim bakanı yaptı?
15 temmuz terörist kalkışmasında kimin atadığı 5 yaver fetöcü çıktı?
Bazı bakanların atadığı üst düzey bürokratların nerdeyse tamamı fetocü çıktı. Peki, bu bakanlık yapanlar hangi partide siyaset yapıyor?
Ergenekon ve balyoz davaları başta olmak üzere devletin ordu mensuplarına ve bazı vatanseverlere düzenlenen operasyonların tamamında malum terör örgütü başrolü oynadı. Bu davanın başsavcısıyım diyenler vardı. Özel görevlendirilen savcıların hepsi fetocu çıktı. Bu adamları kim görevlendirmişti.
Mecliste fetö terör örgütünün adeta savunuculuğunu yapan, bakanlık yaptığı dönemde atananların çoğu fetöcü çıkan, örgüt başı için ağıtlar yakanı kim adalet bakanı yaptı?
Eski içişleri bakanı, bir ara ağzından 74 il emniyet müdürünün fetocu olduğunu söylemişti. Elbette bu müdürleri başka bir iktidar atamamıştı. Mevcut iktidarın kadro verdiği, üst görevlere yükselttiği personelin nerdeyse hepsi fetocu çıktı. Eğer atananlar süzme fetocu ise, feto terör örgütü üyesi olmak suçundan görevden atılmış veya hapse tıkılmış ise atayanların fetocu olmama ihtimali var mıdır? Halen nerede siyaset yapıyor acaba feto terör örgütüne ne istediyse verenler?
Çadır mahkemelerini kim kurdurmuştu? Bazı terör örgütü liderlerini şerefli ordunun güzide subayları için tanık yapanlar kimlerdi? Hangi partide siyaset yapıyorlar?
Masanın altında daha neler var neler. Mektupların okunması, terörist ağzıyla verilen demeçler, akil adam saçmalıkları, tünelleri, kimlik kontrollerini görmezden gelmeler, sanıkların tanık olduğu mahkemeler.
Millet İttifakı güçleniyor. İttifakın iki ana partisi memleket yönetimine layık olduğunu gösteriyor. Milletin de güvenini, teveccühünü kazanıyor. Anketler de bu gelişmeleri ispatlıyor. Altının tersi düzü olmaz. Millet artık tasvirlere değil, gördüğüne, yaşadığına inanıyor.