Son zamanlarda taşlara merak sardım.

Son zamanlarda taşlara merak sardım. Taşların dünyasında yolculuk yapmak, onları yakından tanımak, onlarla ilgili bilgi sahibi olmak ve içindeki mistik yönü anlamaya çalışmak beni cezbediyor.
Doğal taşların titreşim ve frekanslara sahip olduğu biliniyor. Bu nedenle vücudumuzda bazı etkilere yol açtığı da söyleniyor. Taşların özelliklerinin bilimsel kesinliği yok, fiyatları da çok pahalı ama aksesuarlarda da inanılmaz estetik bulduğum taşların büyülü dünyasına dalmaktan da kendimi geri alamıyorum.
Elbette taşların şifa gücü verdiğine dair bilimsel kanıt yok, ama neye inanırsanız, güçlenirsiniz, en azından aksesuar olarak kullanınca kendinizi iyi ve motive hissedebilirsiniz, bunun da kimseye sakıncası yok diye düşünüyorum. 
Bakın hangi taş ne anlama geliyor ve neye faydası var?
AKİK TAŞI 
Canlılık veren enerjisiyle tembelliği giderdiği bilinir. Sıkıntılı anlarda cesaretlendiren ve olumlu bakış açısı sağlayan bu taşın aynı zamanda ağrıları giderici özelliği de bulunur. Cilt hastalıklarına karşı iyi gelir.
 
AMETİST TAŞI 
 
Doğal bir rahatlatıcı olarak bilinir. En büyük özelliği ise uykusuzluk problemine iyi gelmesidir. Yatmadan önce bir süre ametist kristalini elinizde tutun ve sonra yastığınızın altına koyup uyuyun. Bu yöntem uykusuzluğunuzu ortadan kaldıracaktır.
Göz hastalıklarına, alerjiye, baş ağrılarına ve kalp rahatsızlıklarına karşı etkilidir. Vücuttaki fazla elektriği atan ametist taşı, rahatlık verir ve sakinlik sağlar.
 
KEHRİBAR TAŞI 
 
Ağrı kesici olarak kullanılır. Diz ağrılarına, bel ve sırt rahatsızlıklarına iyi geldiği bilinen kehribar taşı aynı zamanda depresyona eğilimli insanlar için de yararlıdır. Ruhsal sağlığı koruyarak bedene canlılık ve enerji veren bu taş aynı zamanda ortamdaki negatif enerjiyi emerek rahatlama hissi de verir. Beyni uyarıcı özelliğiyle karar vermede etkilidir.
 
KUVARS TAŞI 
 
Metafizikte gücün sembolü olarak geçen kuvars taşı, kainatın sonsuz gücünü temsil eder.
 
PİRİT TAŞI
Özellikle “zenginlik taşı” olarak bilinen pirit bolluk bereketten, başarıya kadar pek çok konuda faydalı olarak bilinmektedir. Pirit taşı diğer şifalı taşlardan oldukça farklıdır ve bunu elinize aldığınız zaman fark edebilirsiniz