(2.Bölüm ) Mucizelerle dolu bir SALI günü dileklerimle bugünkü yazıma başlıyorum.

“Buzdolabından kafanı çıkarır mısın lütfen ..!“ başlıklı yazı dizimizin bugün 2. Bölümünü yayınlıyoruz .

Dünkü yazımızda

Duygusal açlık ile fizikyolojik açlıktan bahsettik. Bunları nasıl ayırabileceğinizden konuştuk.

Bugün bu duyguları kontrol edebilmek için neler yapabiliriz bunu konuşalım ister misiniz?

 

Ne hissettiğimizi düzenlemek için farklı teknikler vardır ve bu zincirleme reaksiyonu durdurmada veya yavaşlatmada etkili olabilir.

 

Gelin sizlerle şimdi bu tekniklerden bahsedelim;

1. Farkındalık uygulayın Farkındalık,  çok önemlidir çünkü kasıtlı ve yargısız bir şekilde şu an ile bağlantı kurmayı içerir. Bedenimizin, alışkanlıklarımızın ve eğilimlerimizin daha fazla farkında olmak anlamına gelir; zihnimizle daha yakın bir ilişki geliştirmek; başımıza gelenleri, düşündüklerimizi ve hissettiklerimizi öğrenelim ve duygular, düşünceler ve tetikleyiciler karşısında daha az dürtüsel olmak yoluyla kendimizi daha çok kontrol edebiliriz

 

2. Açlık, tokluk ve tat hissine dikkat edin

Bu, yavaşlamamızı sağlar: lokmalar arasında duraklama, daha yavaş çiğneme, nefes alma ve tatmin hissetme. Bunu başarmak için elektronik cihazlar gibi çeldiricilerin varlığından kaçınmak çok önemlidir.

 

Örneğin, yemeye ne zaman başlayıp ne zaman duracağına karar vermeyi öğrenmenin yanı sıra, besin değerlerine göre yiyecekleri seçebilmenin yanı sıra neden oldukları hazzı da öğrenmektir.

 

3. Stresi azaltmaya yardımcı olan aktiviteler yapın. Zira stres katsayımız yüksek olduğunda yeme sorunları ortaya çıkabilir Onun için Meditasyon ya da Yoga yapabilirsiniz Sanatsal yönümüzle bağlantı kurabilirsiniz; örneğin yazın, çizin, boyayın, dans edin veya müzik dinleyin. Bize neler olduğu hakkında birisiyle konuşun: arkadaşlar, aile veya profesyonel yardım aldığınız biri.

 

4. Egzersiz ve Çeşitli araştırmalar, ;

Yapılan düzenli fiziksel egzersizin duygusal yeme düzeylerini azalttığını göstermiştir. Egzersiz ve Çeşitli araştırmaların faydaları arasında şunları buluyoruz:

 Kilo kontrolüne yardımcı olur ve böylece obezite riskini azaltır. Depresyon belirtilerini azaltır. Olumsuz duyguların varlığında bile sağlıklı yiyecek seçimlerini teşvik eder. İştah, açlık ve tokluğun yeterli düzeyde düzenlenmesine katkıda bulunur. Herhangi bir aktivite yapmıyorsanız bile, günlük en az 30 dakikalık bir yürüyüşle başlayabilirsiniz. Özellikle baharın geldiği bu günlerde açık havada dolaşmak hepimize çok iyi gelecektir.

  

5. Bir uyku rutini oluşturun Uyku çok önemli bunu çok iyi biliyoruz. Zira uykusuzluk bizim stres katsayımızı arttırabilir Bu sorunu olan kişilerde yemek yemeye yönelik tetikleyiciler her zaman oluşmadığı için düzensiz bir yemek programı olabilir. Bu nedenle uykuyla dalmak, dinlenmek ve daha iyi uyumak için alışkanlıklar edinmek çok yardımcı olabilir.

 

Bir duyguyu susturmak için yemek, sorunu yalnızca geçici olarak çözerken, duygularımızın farkında olmayı öğrenmek, yemeğimiz ve yaşamlarımız hakkında daha iyi kararlar vermemizi sağlar.

      Evetttttt değerli dostlar her konuda olduğu gibi duygularımızın farkına varmak ve onları boşaltmak bizim çoğu sorunumuzu çözmeye yardımcı olabilir.

Duygu boşaltmak için tabii ki bir sürü teknik var. Bizde ofisimizde yaptığınız seanslarımızda. Çalışmalarımızda en iyi duygu boşaltma tekniklerinden biri olan EFT, NLP, çakralarda biriken blokajları temizleme vb gibi teknikleri kullanıyoruz.

Sizlere de zaten bu konularla ilgili yazılarımızda bu tekniklerle ilgili açıklamalar sizlere faydalı olması açısından konularımıza uygun olarak paylaşımlar yapıyoruz. Umarım faydalı oluyoruz.

Güzellll ..keyifli. Ve mutlu bir Salı geçirmenizi diliyorum

Kendinize ve etrafınıza Sevgiyle ve Aşkla bakın ..

Sevgi ve minnetle

Selam ve Sevgilerimle..

Sizi Seviyorum..,

Sizi Seviyorum…,

Sizi seviyorum ….,