Adalet Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Denetimli Serbestlik Çevre Projesi’ kapsamında Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı, Çanakkale Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün katkıları ile Tarihi Anadolu Hamidiye Tabyaları Denetimli Serbestlik ile kamuda görev yapan hükümlüler tarafından temizlendi.

18 Yükümlü tarafından günde dört saat süreyle gerçekleştirilen çevre temizlikleri kapsamında Anadolu Hamidiye tabyalarındaki 1600 ağacın dibi çapalanarak sulamaya hazır hale getirildi. Öte yandan mahkumlar 1 kilometrelik sahilde de temizlik gerçekleştirdiler.
Temiz ve sağlıklı bir çevre, bütün canlıların yaşayabilmesi için temel koşuldur felsefesinden yola çıkan Adalet Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Denetimli Serbestlik Çevre Projesi’ 26 Ağustosta start aldı. Tüm Türkiye’de uygulanan Proje Çanakkale’de de Cumhuriyet Başsavcılık önderliğinde gerçekleştirildi. 18 yükümlü tarafından günde 4 saat yapılan çalışmalarda tarihi alanlar temizlendi. Daha önce de Şehitler Abidesinde gerçekleştirilen temizlik bu kez Anadolu Hamidiye Tabyalarında gerçekleştirildi. 26-29 Ağustos Tarihleri arasında sürdürülen Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı, Çanakkale Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün katkıları ile Tarihi Anadolu Hamidiye Tabyaları Denetimli Serbestlik ile Kamuda görev yapan hükümlüler tarafından, kapsamında Anadolu Hamidiye tabyalarındaki 1600 ağacın dibi çapalanarak sulamaya hazır hale getirildi. Öte yandan mahkumlar 1 kilometrelik sahilde de temizlik gerçekleştirdiler.
Son gün gerçekleştirilen temizliklere,  Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Çanakkale Savaşları Gelibolu ve Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat ve kurum müdürleri de katılarak projeye destek verdiler. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Ankara’da katıldığı program ile eş zamanlı olarak Çanakkale Anadolu Hamidiye Tabyalarında gerçekleştirilen çevre temizliğine protokol da destek verdi.  Proje kapsamında  Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Çanakkale Savaşları Gelibolu ve Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, sahili temizlenesine katılarak, dalgaların kıyıya vurduğu çöpleri temizlediler.

Seda Atan