Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale'de merkez ilçe delege seçimleri 12 Temmuz’da başlamıştı. İlk olarak Çanakkale Merkeze bağlı köylerde ve Kepez beldesinde delege tespitleri tamamlanmıştı. Ardından Çanakkale merkezde 7 Mahalle’de delege tespitleri için seçimler yapılmıştı. Seçimlerde, iki ayrı liste yarışmış, Birinci liste, eski Milletvekili Muharrem Erkek, 28'inci Dönem Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, Serdar Soydan ve Erdal Gezen' in öncülük ettiği "değişim grubu" olarak adlandırılan beyaz liste. Diğer liste ise Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar ve daha önce CHP merkez ilçe başkanlığına adaylığını açıklayan Cevatpaşa Mahallesi Muhtarı Evren Kızoğlu' nun yer aldığı mavi liste. Belde köy delege tespitlerinin ardından yapılan mahalle delege seçimlerinin tamamını beyaz liste kazanmıştı. CHP Merkez ilçe delege seçimlerinin ardından gözler merkez ilçe ilçe ve il kongresine çevrildi.

CHP MERKEZ İLÇE KONGRESİ İÇİN TALEP EDİLEN TARİH 1 EYLÜL
Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale il örgütünde 12 Temmuz’ da başlayan delege seçimleri ile devam eden kongreler sürecinde ilçe, merkez ilçe ve il kongre tarihleri de belli olmaya başladı. CHP merkez ilçe ve ilçeler ile ilgili kongre tarihleri parti genel merkezine sunuldu. Genel merkezin onayı ile 9 Ağustos’ta Biga ilçe kongresi ve Bayramiç ilçe kongresi, 14 Temmuzda Çan ilçe kongresi ve Bozcaada  ilçe kongresi, 18 Ağustos Ayvacık ilçe kongresi, 19 Ağustos Lapseki ilçe kongresi ve 20 Ağustos Gelibolu ilçe kongresi ve 2 Eylül Gökçeada ilçe kongreleri yapılacak. Yenice, Eceabat ve Ezine ilçeleri ise kongre tarihleri için parti genel merkezinden onay bekliyor. CHP Çanakkale Merkez ilçe Kongresi içinde parti genel merkezine talep edilen tarih ise 1 Eylül. CHP Genel Merkezi CHP Merkez İlçe seçim tarihine onay verirle CHP Merkez ilçe kongre tarihi aynı zamanda Dünya Barış Günü olan 1 Eylül’de yapılacak.

MERKEZ İLÇE BAŞKANLIĞINA İKİNCİ ADAY İBRAHİM CAN ERGUN
CHP Merkez ilçe kongre tarihi 1 Eylül’de yapılmak üzere parti genel merkezine bildirilirken Merkez ilçe Başkanlığına bir isim daha aday oldu. Yarın (Pazartesi) CHP Merkez ilçe Başkanlığı toplantı salonunda Evren Kızoğlu’ dan sonra İbrahim Can Ergun’ de CHP Merkez İlçe Başkanlığı için adaylık açıklaması yapacak.
Ogün İnal