Çanakkale merkezde CHP’nin en çok üyesinin bulunduğu Barbaros Mahallesinde 1.486 parti üyesi yeni dönemde görev yapacak 97 delegeyi belirlemek için sandık başına gitti. Barbaros Mahallesi delege seçimleri ile birlikte CHP merkez ilçe delege seçimleri tamamlandı. CHP’de 5 Ağustos – 15 Eylül arasında merkez ilçe ve ilçe kongreleri yapılacak
EN ÇOK PARTİ ÜYESİ BULUNAN BARBAROS MAHALLESİNDE DELEGELER SEÇİLDİ
Cevatpaşa, Esenler, Namık Kemal, Kemalpaşa, Fevzipaşa ve İsmetpaşa Mahallesinde delege seçimleri yapılmış Mahalle seçimlerinde 6 mahalle seçimini de beyaz liste delegeleri kazanmıştı. Dün CHP’nin en fazla üyesinin bulunduğu Barbaros Mahallesinde mahalle seçimlerinin sonuncusu yapıldı. 1.486 parti üyesi yeni dönemde görev yapacak 97 delegeyi belirlemek için Saat 10.00 itibari ile Çanakkale Belediyesi Çalışanları Sosyal Tesisleri Ercan Adsız salonunda kurulan 4 sandıkta oy vermeye başladı. Oy verme işlemi saat 19.00’a kadar devam etti. Oy verme işlemimin tamamlanmasının ardından sandıklar açılarak sayıldı.
SIRA MERKEZ İLÇE, İLÇE VE İL KONGRESİNDE
CHP Çanakkale merkez ilçe Başkanlığının 6.240’tan fazla üyesi bulunuyor. Merkez ilçe 400’ seçilmiş delege 25 ise doğal delege olmak üzere toplamda 425 delegeye sahip. Köy mahalle  delege seçimlerinde seçilen delegeler merkez ilçe kongresinde oy kullanarak yeni dönemde görev yapacak olan CHP Çanakkale merkez ilçe Başkan ve yönetimimi ile il kongresi delegelerini belrileyecek. Merkez ilçe kongresinde belirlenen merkez ilçe delegeleri de ilçe seçimlerinde belirlenen delegeler ile birlikte yeni dönemde görev yapacak CHP Çanakkale il Başkanı , yönetimi ve kurultay delegelerini belirleyecek. CHP Çanakkale örgütünde delege seçimlerinin ardından 1 Ağustos – 15 Eylül arasında Çanakkale merkez ilçe ve ilçe kongreleri tamamlanacak. CHP il kongresi ise 15 Eylül ila 15 Ekim tarihi arasında yapılacak. Merkez ilçe, ilçe ve il kongrelerinin ardından kurultay seçimleri gerçekleştirilecek. Ancak CHP genel merkezinde büyük kurultayın yerel seçimler sonrasına bırakılması gündemde kurultay tarihini CHP Parti meclisinden çıkacak karar belirleyici alacak.
Ogün İnal