31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan mahalli seçimlerde Çanakkale’den ilk adaylık açıklaması yapan Barbaros mahallesi Muhtar adayı Sezgin Özkan ve aza adayları adaylık açıklamasının ardından ziyaretlere başladı. Özkan ve aza adayı arkadaşlarının ilk ziyaretleri Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder’e oldu .

MAHALLİ SEÇİMLER İÇİN İLK ADAYLIK AÇIKLAMASI ONDAN GELMİŞTİ
31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan mahalli idareler seçimleri Çanakkale’de ilk adaylığını açıklayan isim Barbaros Mahallesi esnaflarından Sezgin Özkan olmuştu. Özkan Kısa süre önce Muhtar aza adayları Onur Kağan Yalçın, Yaşar Susam, Batuhan Kansu, Tuğba Atasever Şen, Şerif Ali Çakır, Erdoğan Küçük, Ayhan İnan ve Taner İneli ile birlikte adaylığını açıklamıştı. Bu açıklaması ile 2024 mahalli seçimlerinde ilk adaylık açıklaması ile gündem olan Barbaros Mahallesi Muhtar adayı Sezgin Özkan aza adayları ile birlikte çalışmalarına da yaptığı ziyaretler ile başladı. Sezgin ve azaları ilk olarak Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı ziyaret ettiler. Ziyarette Başkan Gökhan’a kendini 2024 mahalli seçimlerinde Barbaros Mahallesi muhtar adayı olarak tanıtan sezgin “ 2024 yılı mahalli seçimlerinde Barbaros Mahallesin muhtar adayı oldum. Arkadaşlarımda muhtarlık azalığı için aday oldular. Ben ve azalarım Barbaros mahallesinin sorunlarını ve eksikliklerini biliyoruz. Ben Barbaros mahallesinde esnafım. Barbaros mahallesinde yaşanan sorunları daha hızlı çözümü ve mahallemizi dahada güzelleştirebilecek genç bir kadroya sahibiz. Barbaros mahallesi de ikamet eden genciyle yaşlısıyla herkesin sorunlarını ve sıkıntılarını çözebilecek olan projelerimiz var. Bu genç kadro ile Barbaros mahallesinde mahalle sakinleri için çalışmak istiyoruz. Bu nedenle bu göreve aday olduk” dedi. Başkan Gökhan’da 2024 yılı mahalli seçimleri için ilk adaylığını açıklayan Barbaros mahallesi muhtar adayı Sezgin Özkan ve azalarında 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan seçimlerde başarılar diledi. Gökhan seçilmesi durumunda da belediye muhtarlık işbirliği ile çalışılacağını da ifade etti.

İKİNCİ ZİYARET ÖNDER’E
Barbaros mahallesi Muhtar adayı Sezgin Özkan ve azaları Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhanı ziyaret ettikten sonra Çanakkale İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önderi’ de ziyaret ettiler. Özkan Önderi ziyaretinde de Barbaros Mahallesinde genç bir kadro ile Barbaros Mahallesi yönetimine talip olduklarını ifade ederek “ Genç bir kadro ile Barbaros Mahallerinde göreve gelmek istiyoruz. Barbaros mahallesinin sorunlarını biliyoruz.  Ben Barbaros Mahallesinde esnafım. Mahallenin sorun ve sıkıntılarını çok daha iyi biliyorum çözüm odaklı genç arkadaşlarımla beraber her türlü sorunun üstesinden gelmek için planlamalarımızı yaptık. Özellikle mahallemizde oturan yaşlı ve evden çıkamayacak durumda olan mahalle sakinlerimizin hizmeti ayaklarına götüreceğiz, alışveriş ve maaş çekme gibi işlemlerinde Mahallesi sakinlerimize yardımcı olacağız. Ayrıca sokak hayvanlarının küpelenmesi veteriner bakımları aşıları gibi konuları da takip etmekle kalmayıp sokak hayvanlarının yemek ve su içme kapları balta olmak üzere bu çalışmaları yaparak sokak hayvanları ile ilgili önlemleri de alacağız. Barbaros mahallesi için çok projemiz var 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan seçimlerde göreve gelirsek Barbaros mahallesi sakinlerinin hayatına dokunacak olan projelerimizi tek etek hayata geçireceğiz.” dedi. Önder, Özkan ve aza adaylarına başarılar diledi. 
Ogün İnal