Çanakkale Yat Limanında yaşanan kazada belediye personeli Caner Özbek hayatını kaybetti.
Önceki gün öğle saatlerinde Çanakkale Belediyesi Yat Limanında, edinilen bilgiye göre oksijen tüpü dolumu esnasında yaşanan patlama sonrasında belediye personeli Caner Özbek ağır şekilde yaralanmış, ağır yaralanan Özbet olay yerine gelen 112 ambulansı ile  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi  Hastanesine kaldırılmıştı. Ancak Özbek tüm müdahalelere rahmen  hayatını kaybetmişti. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, “Belediyemiz Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı Yat Limanında görevli arkadaşımız Caner Özbek'i elim bir kaza sonucu kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, mesai arkadaşlarına ve tüm sevenlerine sabırlar dilerim. Başımız sağ olsun...” ifadelerini kullanmıştı.

BELEDİYE ÖNÜNDE DÜZENLENEN TÖRENLE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Çanakkale Yat Limanında yaşanan kazada hayatını kaybeden belediye personeli Caner Özbek için dün Çanakkale Belediyesinin önünde tören düzenlendi. Çanakkale Belediyesinden yapılan açıklamada, “Dün elim bir kaza sonucu kaybettiğimiz Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüze bağlı Yat Limanında görevli mesai arkadaşımız Caner Özbek, bugün belediyemiz önünde saat 16:00'da düzenlenecek törenin ardından ikindi namazına müteakip Şehitler Camiinden kaldırılarak yeni mezarlığa defnedilecektir. Başımız sağolsun…” ifadelerine yer verildi. Özbek’in Cenazesi Çanakkale Belediyesi Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları M. İrfan Mutluay Rebiye Ünüvar ve belediye personeli tarafından karşılandı. Törende Özbek’in babası, annesi ablası ve akrabaları taziyeleri kabul etti Törende konuşma yapan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Caner Özbek’in yaşanan üzücü kazada hayatını kaybetmesi nedeni ile büyük üzüntü içerisinde olduğunu ifade ederek şunları söyledi.” Çok zor bir görevi ifa ediyorum. Yüreğim, canım yanıyor. Belediyemizin çalışkan, dürüst, becerikli bir kardeşini, çalışma arkadaşımızı kaybettik. Mekanı cennet olsun. Mutlaka öyle olacaktır diye düşünüyorum. Takdir ilahi ama öyle bir insanın yeri cennetten başka bir yer olmasa gerek diye düşünüyorum inancım gereği. Çok sevecen, insancıl, yardımsever bir insandı. Hayat böyle bir şey her şey sırayla olmuyor. Keşke sırala olabilse. Bu binadan ilk uğurladığımız kişi Caner kardeşimiz oldu. Görünmez bir kaza sonucu kaybetti. 2015 yılından beri Çanakkale Belediyesinde hizmet veriyordu. Yat limanının vazgeçilmez elemanıydı. Kendi evladımız kaybetmiş gibi üzgünüm.  Özbek ailesine, sevenlerine, çalışma arkadaşlarına başsağlığı diliyorum” dedi.
Başkan Gökhan’ın konuşmasının ardından dualar okundu ve Özbek omuzlar üzerinde belediyenin önünden cenaze arabasına kondu. Caner Özbek’in naaşı Çanakkale belediyesi önünde düzenlenen töreninin ardından Şehitler Camiine götürüldü. Özbek ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazının ardından Şehir mezarlığına gömüldü.
Murat Çağlayan