Deprem felaketi nedeni ile çok uzun bir süre yardım toplanamayan 5 Yaşındaki Merve Tekin için halk bahçesinde yardım kermesi düzenlendi. Kermeste standın başında bulunan Baba Ferdi Tekin “Kızımın süresi doluyor. Kızımın yaşaması için Çanakkalelilerin ve iş adamlarının desteğini bekliyoruz“ dedi.

SENİN DESTEĞİNE İHTİYAÇLARI VAR
Gelibolulu SMA TİP 1 hastası olan 5 yaşındaki Merve Tekin için Çanakkale Valiliği onaylı yardım kampanyası başlatılmış. Kampanya Gelibolu ve başta Çanakkale olmak üzere başarı ile devam ettirilmişti. Merve’nin tedavisi için gerekli olan paranın yaklaşık yarısı toplanırken Meydana gelen Deprem Felaketi Yardım kampanyasının uzun süre yapılamamasına ve bağış toplanamamasına neden olmuştu. SMA Tip 1 hastası olan Merve için umutlar devam ederken Merve için halk bahçesinde kermes düzenlendi. Deprem felaketinin yaşanması ile birlikte Merve için yapılan yardım kampanyası ikinci plana düştü için tedavi ücreti hedefinden uzaklaşan Tekin ailesi gücünü toparladı ve kızları Merve’nin hayata tutunmasını sağlayacak olan yardım kampanyasını tekrar hareketlendirdiler. Ama Merve’^nin zamanı da daralıyor. Tedavi için almaması gereken 1 kilo 400 gramı almaması için geceleri çok az yemek verilen Merve sağlığına kavuşacağı günleri bekliyor, Çanakkaleli iş adamlarından ve Çanakkalelilerrden yardım destek beklediklerini belirten Merve’nin babası Ferdi Tekin Ferdi Tekin, ‘’4.5 yaşında. 5 yaşına ilerliyor. Maalesef yaş kriterini aştı ama trake ve peg olmadığı için cerrahi bir müdahale gerekmiyor. Doktoru Merve’nin tedavisi sonuçlandığında yürüyerek geri göndereceğine söyledi. Merve’miz 4.5 yaşında. 5 yaşına ilerliyor. Maalesef yaş kriterini aştı ama trake ve peg olmadığı için cerrahi bir müdahale gerekmiyor. Doktoru Merve’nin tedavisi sonuçlandığında yürüyerek geri göndereceğine söyledi. Böyle bir umudumuz var. Valilik izinli kampanyamız yüzde 55 ti. Duyarlı halkımız sağ olasın destek çıkıyorlar ama hızlanmamız lazım. Merve’nin zamanı yok. 1 kilo 400 gramı var. Bu kilo aldığı takdirde tedavi hakkını kaybedecek. Hayallerine kavuşabilmesi ve okula gidebilmesi için en önemlisi de yaşayabilmesi için zolgensma tedavisine ihtiyacı var. Tedaviyi alabilmesi içinde duyarlı halkımızdan, devlet büyüklerinden ve iş adamlarından yardıma ihtiyacımız var” dedi.
 
Valilik izinli kampanyaya yardımda bulunmak isteyenler için alıcı babasının adı olmak üzere Ferdi Tekin, açıklamaya ise Merve yazarak TR 36 0001 0025 0752 6944 5550 07 iban numarası ile ya da MERVE yazıp 2809’a göndererek 20 TL destekte bulanabilirler.
Ogün İnal