Çanakkale’de temsili askerlik yemin töreni ve terhis etkinliğinin adresi Çanakkale'de Boğaz ve Garnizon Komutanlığına bağlı Deniz Müzesi Komutanlığı oldu. Çanakkaleli 8 engelli genç Bahriyeli olarak yemin etti bir gün askerlik yaparak terhis oldular.

BAHRİYELİ OLARAK ASKERLİK YAPTILAR
Çanakkale'de 8 engelli genç 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında bir günlük askerlik heyecanı yaşadılar. Engelli gençler için Deniz Müzesi Komutanlığında düzenlenen “Temsili Askerlik Yemin ve Terhis Töreni” ne Çanakkale Vali İlhami Aktaş,  Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Belediye Başkan V. Süleyman Canpolat, İl Emniyet Müdürü Celal Taşci, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Sadi Akman, protokol üyeleri, askeri ve mülki erkân, şehit aileleri, gaziler, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

İLK OLARAK ASKER TARAŞI OLDULAR
Temsili askerlik için başvuran 8 engelli genç önceki gün sabah saat 08.00’den itibaren aileleriyle beraber Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığı’na geldi. Gençler ilk olarak asker traşı oldu. Asker kıyafeti giyen gençler, eğitim yaptı. Eğitim sahasında bölük komutanı ve bölük astsubayı tarafından 8 engelli gence, harp silah ve araçların tanıtımı gerçekleştirildi. Gençlere yanaşık düzen eğitimi verildi. Daha sonra gençler, asker selamı vererek hatıra fotoğrafı çektirdi. 8 engelli gençte asker olmaktan büyük gurur duyduklarını ifade ederek Çok mutluyuz, çok heyecanlıyız. Bir günlük askerlik değil daha uzun askerlik yapmak isterdik” dediler. Yemin töreni öncesinde engelli gençler, Çanakkale Boğazı'ndan geçen “TCG Anadolu' yu da selamladılar. Yemin eden engelli gençler ve aileleri ile hatıra fotoğrafı çekiminin ardından Boğaz ve Garnizon Komutanlığı Bandosu konseri ile son buldu.
Ogün İnal