CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural devlete ait olan bir binada siyasi toplantı yaparak “Parti Devletinin Hakim Olduğu Şartlarda Seçim Eşit Koşullarda Yapılmaz” sözünü doğruladınız “ dedi.

“UTANMADAN, ADİL VE EŞİT KOŞULLARDA SİYASET YAPILDIĞINI SÖYLÜYORSUNUZ”
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Hafta’nın son iş gününde “Türkiye Yüzyılı Başlıyor” projesi çerçevesinde “2023’e doğru Şehir buluşmaları” etkinliğini gerçekleştirmek için Çanakkale’ye gelmişti. Bakan Akar Çanakkale’ de son olarak Akşam saatlerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı Çanakkale Gençlik Merkezinde "İlk Oyum AK Partiye, İlk Oyum Erdoğan’a Buluşması" gerçekleştirmişti. Bakan Akar’ın bu etkinliğine Cumhuriyet Halk Partisinden sert tepki geldi. CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural  AK Parti "İlk Oyum AK Partiye, İlk Oyum Erdoğan’a Buluşması” ‘nı Gençlik ve Spor Bakanlığı Çanakkale Gençlik Merkezinde yaparak “Parti Devletinin Hakim Olduğu Şartlarda Seçim Eşit Koşullarda Yapılmaz.” Sözüne uygun şekilde hareket ettiğini göstermiştir” dedi. Ural, konu ile ilgili yaptığı sert açıklamada “T.C. Cumhuriyeti Devletini parti devletine dönüştürdünüz söylemimizi bir kez daha siyaset adına göstermiş olduğunuz etik dışı davranışınızla doğruladınız. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Akşam saatlerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı Çanakkale Gençlik Merkezinde "ilk oyum ak partiye, ilk oyum Erdoğan’a buluşması" gerçekleştirdi. Devlete ait bir alanda siyaset yapılması normal mı? Bunu kamuoyunun görüşüne sunuyoruz. Bir tarafta biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak ; örgütlerimiz , kadın kollarımız ve gençlik kollarımız ile birlikte  sizin 20 yıldır uyguladığınız hukuksuzlukları ve ülkeyi getirdiğiniz karanlıkları halkımıza kendi kısıtlı olanaklarımızla anlatmaya çalışırken, diğer tarafta İktidar partisi olarak siz ve küçük ortağınız devletin bütün olanaklarını kullanarak Savunma Bakanını Çanakkale’ye getiriyor, gençleri Bakanlığın Gençlik Merkezine davetle topluyor İl ve İlçe örgütleriyle birlikte Bakan kanalıyla İlk kez oy kullanacak gençlere Cumhurbaşkanı adayı  Sn. Recep Tayyip Erdoğan için oy istiyor ve bunun adına da utanmadan adil ve eşit koşullarda siyaset yaptığınızı söyleyeceksiniz öylemi ? Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu, bu eşit olmayan şartlarda seçim propagandası değil de nedir? Ama bilmelisiniz ki; halkımız tek adam rejimi ile ülkeyi getirdiğiniz bu karanlık düzenin hesabını ilk seçimde sizden ve küçük ortağınızdan demokratik yollardan soracaktır.” dedi.

EŞİT SİYASETİN OLMAYACAĞINI ÖNCEKİ KARARLARINIZDA AÇIKÇA BELİRTMİŞTİNİZ
Ural açıklamasının sonunda “Zaten yaptığınız seçim yasası değişiklikleriyle Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına devletin imkanlarıyla siyaset yapma hakkı tanıyarak siyasetin ne şekilde yapılacağını işaret etmiştiniz, demek ki bu daha başlangıçtı, şimdi daha net ortaya çıktı ki; Bakanlarınız ve tamamen politikleştirdiğiniz devlet kadrolarıyla birlikte devletin bütün olanaklarını kullanarak bu seçimde çalışacaksınız ve devlet kadrolarını siyasi parti mensubu gibi kullanacaksınız. Bilmelisiniz ki, bu isminizdeki Adalet kelimesiyle çelişiyor, adalet diye çıktığınız yolda adaletsizliğin kurbanı olarak yok olup gideceksiniz. Türkiye halkı ilk seçimde ülkemizi getirdiğiniz kaos ve liyakatsizliğin hakim olduğu bu düzenden yeni tercihleriyle kurtaracaktır.” dedi.

Ogün İnal