72 koyunluk sürüden 5’i telef oldu, 2’si ağır yaralandı, 30’u ise çeşitli bölgelerinden yaralar aldı. Üretici Reşat Gülen kalan koyunların da can vereceğini, çoğunun da gebe olduğunu, 5 koyunun da geçtiğimiz hafta telef olduğunu anlatarak, başıboş köpeklerin parçalamış olabileceğini düşündüğünü ifade ederek yetkililerden yardım istedi.

Ayvacık ilçesi yine bir koyun haberi ile gündeme geldi.  Geçtiğimiz günlerde sabah saatlerinde Ayvacık ilçesinde açık cezaevi altında ürettiği koyunlarını görmeye giden Reşat Gülen karşılaştığı manzara karşısında şok oldu.   72 koyunluk sürüsünde birçok hayvanını kanlar içinde yattığını gören üretici koyunlarını kurtarmaya çalıştı. Veterinere haber veren üreticinin 5 koyunu telef oldu. 2’si ağır yaralandı. 30 koyun ise çeşitli yerlerinden yaralar aldı.  Veteriner hekimin hepsinin ölebileceğini söylemesi üzerine çok üzülen üretici koyunlarının birçoğunun da gebe olduğunu ifade etti.
Geçtiğimiz hafta da 5 koyunu bu şekilde telef olan üretici koyunlara köpeklerin saldırmış olabileceğini düşündüğünü ifade ederek, yetkililerden yardım istedi.

Dilek Akşen