Festival kapsamında il merkezi haricinde ilçe ve beldelerde de çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinliklerden biri olan ‘Bizim Yunus’ adlı tiyatro gösterisi Gelibolu Mevlevihanesi’nde düzenlendi.
Festival etkinliklerinde ortaya konulan tema çerçevesinde Anadolu’nun Türkleşmesinde en etkili olan isimlerden biri olan ve dünya barışı için önemli eserler ortaya koyan Yunus Emre için 2021 yılı, Birleşmiş Milletler, Unesco Yunus Emre Yılı ve Cumhurbaşkanlığı tarafından ‘Yunus Emre ve Türkçe Yılı’ ilan edilmişti. Bu kapsamda insan ve doğa sevgisi, hoşgörü, kardeşlik ve barış kavramlarını en duru Türkçe ile anlatarak dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin tüm insanlığa evrensel bir dille anlatmak üzere Sönmez Atasoy tarafından kaleme alınan Tiyatro, festival kapsamında Gelibolu’da sahnelendi. Gelibolu Mevlevihanesi’nde gerçekleştirilen tiyatro gösterime vatandaşlar tarafından büyük ilgi gösterilirken, adeta yüz yıllar öncesi Anadolu’ya geri döndüler.
Aynı şekilde bir başka etkinlik ise “Sema Gösterisi” oldu. Yine Gelibolu Mevlevihanesi’nde düzenlenen “Sema Mukabelesi”ne Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı, Avustralya Çanakkale Konsolosu Lucas Robson, Yazar Mehmet Fatih Çıtlak, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mesnevi okuması ile başlayan program daha sonra dua ve sema zikri ile devam etti. Semada dönen semazenlerin zikri büyük beğeni topladı.

Hasan Sami Er