Mesajda, Çanakkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde uygulanan disiplinli eğitime vurgu yapılırken, okulun geçmişinden bu yana görev alanlar da saygı ile anılıyor. Eğitim için bu okulu seçen öğrenciler tebrik edilirken, kendilerine gurur duyacakları bir okula geldikleri için hoş geldiniz deniliyor.
Derneğin mesajı şu şekilde;
“Meslek liseli kardeşlerimiz okulumuzda
1945 yılından bugüne, okulumuzdaki disiplin içindeki 77 yıllık mesleki eğitim öğretimi içinde bulunanların, ülkemizin her köşesinde ve her kademesinde, bürokraside, akademik alanda, basın ve medya kuruluşlarında, ulusal ve yerel siyasette, sivil toplum kuruluşlarında, sanayi tesislerimizde yönetim, üretim, denetim, bakım ve onarım alanlarında, esnaf ve teşkilatlarında vb. birçok alanda olduğu gibi eğitim-öğretim sistemimin her basmağında iz bırakarak bu günlere gelinmesine görevler alarak bu sürece olumlu katkı verenleri saygı ile anıyor, şükranlarımızı sunuyoruz.
Okulumuzdaki mesleki eğitimin süreci içinde bulunanların gösterdikleri dayanışma örneğini ve katkılarını unutmadan, bundan sonrasında da katkı verenlere takip ve desteklerimizin süreceği inancı ile mihenk taşı haline gelmiş taş binamızda günümüzün teknolojisi ile meslek eğitimi verilen okulumuzda ve tüm ülkemizdeki okullarda 12 Eylül 2022 Pazartesi günü eğitim öğretime başlandı.
Okulumuza gelen tüm kardeşlerimizi tebrik ederiz. Hayatınız boyunca öğrencisi olmaktan gurur duyacağınız, Çanakkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne hoş geldiniz!
2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılında öğrenci kardeşlerimize, yöneticilerimize, öğretmenlerimize, eğitimin her kademesindeki görevliler ile velilerimize sağlık, mutluluk ve başarılar dileriz.
 
Hasan Sami Er