ÇANAKKALE’DE 82.993 ÖĞRENCİ DERSBAŞI YAPTI
2022-2023 eğitim öğretim yılı yaz tatilinin ardından başladı. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Çanakkale’de de ziller çaldı öğrenciler okullara koştu. Uzun yaz tatilinin ardından öğrenciler arkadaşlarına, okullarına ve öğretmenlerine kavuştular. 2022 – 2023 yılı eğitim öğretim yılında Çanakkale genelinde Temel Eğitimde 59.060 öğrenci, Orta Öğretim ’de 23.933 öğrenci olmak üzere toplam 82.993 öğrenci ders başı yaptı. Çanakkale merkezde ise Temel Eğitimde 21.532 öğrenci, Orta Öğretimde ise 10.193 öğrenci olmak üzere toplama 31.725 öğrenci ders başı yaptı.

İLKÖĞRETİM HAFTASI ETKİNLİKLERİ KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ İLE BAŞLADI
2022-2023 eğitim öğretim yılı nedeni ile Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü İlk Öğretim Haftası kapsamında tören düzenledi. Törende ilk olarak Atatürk heykeline çelenk sunumumun yapılacağı Cumhuriyet Meydanına Truva atı önünden 2022-2023 eğitim öğretim yılı korteji yürüyüşü gerçekleştirildi. Kortej yürüyüşüne Çanakkale Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Truva atı önünde başlayan kortej yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanı'nda son bulmasının ardından Cumhuriyet Meydanında Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz tarafından Atatürk heykeline çelek sunuldu. Tören saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

“ÖĞRETMENLERİMİZ VE OKULLARIMIZ HAZIR”
Törenin ardından açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, " Bütün ülkemizde olduğu gibi ilimizde de eğitim öğretim yılını açıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda yaşadığımız birçok aksaklık özellikle salgın olmak üzere gündemimizde yok. Bu sene mutluyuz. Bütün sınıflar bütün kademeler aynı anda okula gelecek. Bütün öğretmenlerimiz hazır. Bütün ekipmanlarımız hazır. Allah inşallah sağlık, mutluluk, huzur verirse çok iyi bir yıl olmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
İlköğretim haftası etkinlikleri Vali Fahrettin Akkutlu okulunda yapılan ilköğretim haftası açılış töreni ile devam etti.

Ogün İnal