Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekliye bayramda ödenecek ikramiyede artışın şu an gündemde olmadığını söyledi. Asgari ücrete ek zam yapılmayacağını kaydeden Bilgin, EYT'liler için bir çalışma yapılmadığını da bildirdi.

Bayram öncesi müjde bekleyen emekliler hayal kırıklığına uğrarken sosyal medya zam açıklaması sonrasında eleştirilerle doldu. Vatandaşlardan bazıları, “Emekliye bayram ikramiyesi geçen sene ile aynı kalarak 1.100 TL olarak belirlenmiş. Geçen seneki 1.100 TL şimdiki kaç TL’ye eşit? 2 bin 357 TL’ye. Sonuç olarak verilmesi gereken ikramiye 2500 TL olmalıydı” derken, bazıları ise, “Yaşamak için yılda iki kez sadaka gibi verdiğiniz paraya değil, asgari standartta yapılacak zamma ihtiyacımız var” şeklinde yorumda bulundular.
Emekliler için Ramazan Bayramı’nda ödenmesi planlanan ikramiyenin miktarı belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekliye bayramda ödenecek ikramiyenin 1100 TL olarak belirlendiğini açıkladı. İkramiyeler 28-29 Nisan’da ödenecek. CHP geçtiğimiz hafta, emeklilerin bayram ikramiyesinin 1100 liradan 4 bin 253 liralık net asgari ücret tutarına yükseltilmesini isteyen bir kanun teklifinde bulunmuştu. Yasa teklifinde, bankalar, sigorta şirketleri, ticaret ve sanayi odaları ve borsalardan emekli olanlara da bayram ikramiyesi verilmesini önerilmişti.
Öte yandan, emekli bayram ikramiyelerinin son 5 yılda sadece yüzde 10 arttığına vurgu yapan DİSK-AR ise emeklinin enflasyona göre 5 yıllık ikramiye kaybını gidermek için bu bayramda 4 bin 500 TL ikramiye ödenmesi gerektiğini vurgulamıştı.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?
 
Bu yıl Ramazan Bayramı 2 Mayıs 2022 Pazartesi gününe denk gelecek. Bakan Bilgin açıklamasında, "Bu bir ücret türü bir şey değildir, şu an için gündemimizde bu yok. İkramiye bin 100 lira olarak 28-29 Nisan'da ödenecek" ifadelerini kullandı
Zamla ilgili açıklamalar sonrası sosyal medyada yorumlar yağdı. Kullanıcılar şu yorumlarda bulundu:
M.E:
Çalışma Bakanı emekliye bayramda ödenecek ikramiyede artış yapmayacaklarını söylüyor. Her şeye yüzde 300 zam geldi, bayram ikramiyesine niye zam yok? Emekli vatandaşlarımızı beklentiye soktunuz, umutlandırdınız ama yine mağdur ettiniz.
H.O:
Fasulye olmuş 80 TL, yağ olmuş 200 TL, halk yoksulluktan sefalete geçmiş üç kuruş bayram ikramiyesi verseniz ne olur vermeseniz ne?
M.K:
Bir kilo kıyma 130 lira olmuş, 1 demet maydanoz 5 lira, mazotun litresi 21 lira, hala bayram ikramiyesi şu kadar olsun diye tartışılıyor.  Yaşamak için yılda 2 kez sadaka gibi verdiğiniz paraya değil, asgari standartta yapılacak zamma ihtiyacımız var !!
S.A:
Emekliye bayram ikramiyesi geçen sene ile aynı kalarak 1.100 TL olarak belirlenmiş. Peki geçen seneki 1.100 TL şimdiki kaç TL’ye eşit? 2357 TL’ye.Sonuç olarak verilmesi  gereken İkramiye 2500 TL olmalıydı.
D:
13 milyon emekli seçmen gündemden de çıkarılmış, gözden de.
P:
Emekliye bayram ikramiyesi zamsız olarak 1.100 TL yatacakmış. Hani enflasyon yüzde 61'di? 2 sene önce, 2 bayram ikramiyesini birleştirip, cılız bir koyun alan emekli, bu bayram ikramiyesi ile kasaba olan borcunu bile ödeyemez.
.
 
Mine Tarım