Çanakkale Belediyesi’nin desteği ile açılan Halk Bahçesi içinde hizmet veren ve Esenler’de ikinci şubesini açan Halkın Bakkalı’nda ekmeğin 2 liradan satılacağı duyuruldu.

Halkın Bakkalı’nda  210 gram ekmek her gün Pazar hariç saat 11:00’de 2 Liradan satılacak. S. S. Çanakkale Üretim ve Pazarlama Kooperatifi her geçen gün ağırlaşan ekonomik zorluklara karşı ayakta kalmaya çalışan halka katkı sağlamak için 210 gramı 3 liradan satılan ekmeği 2 liradan satacak. Un, maya, işçi maliyetleriyle enerji ve diğer giderlerde yaşanan artışların çok yüksek seviyelere ulaşması nedeniyle fiyat artışı ile mücadele edemeyen halka verilen hizmet stoklarla sınırlı olacak. 

Çanakkale Kooperatifi  tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Biz "birlikten kuvvet doğar" sözünün bilincinde, Anadolu kültürünün başarı ile yaşatmış olduğu “Ahilik, “İmece” gibi yardımlaşma ve dayanışma esaslı sosyo-ekonomik örgütlenmeler olarak çağdaş anlamda kooperatifçiliğin temel özellikleri doğrultusunda karşılıklı güven duygusu içerisinde birlikte iş yapma ve birlikte üretme kültürünü baz alarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Küçük üreticilerin üretim gücünü ve dolayısıyla gelirini artırmanın, refah düzeylerini yükseltmenin, onları pazarlamada aracıların kıskacından kurtarmanın ancak iş birliği temelinde örgütlü bir güç oluşturulabilen kooperatifçilikle mümkün olduğuna inanıyoruz. Kooperatif üreticiyi güçlü kılarken tüketicinin sağlıklı, güvenli, yerel ve aracısız gıdaya ulaşmasını kolaylaştırmaktadır. S.S. Çanakkale Üretim ve Pazarlama Kooperatifi olarak Uluslararası Kooperatifçilik Birliğinin ilkelerini de kapsayan doğrultuda hizmet vermeye başladığımız, üretici ve tüketicinin aracısız buluştuğu ve yine bu beraberliğin getirdiği kaliteli ve yerel ürünleri tüketici beklentisine uygun olarak sunduğumuz yerde Halkın Bakkalı’nda bir uygulamaya başlıyoruz. Bu uygulamaya “Halkın Ekmeği Halkın Bakkalı’nda” ismini verdik. Ülkemizin içinde bulunduğu ağır ekonomik şartları da gözeterek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın daha uygun fiyata ekmek temin edebilmeleri adına bir takım çalışmalar yaptık. Bu çalışmalar doğrultusunda 20 Nisan 2022 Çarşamba günü 210gr. “Halkın Ekmeğini” 2TL‘den halkımıza sunmaya başlayacağız. Vatandaşların projemizden şimdiden haberdar olması adına katkılarınızı önemli buluyoruz. Halk Bahçesi içinde bulunan Halkın Bakkalı 1 şubesinde 20 Nisan günü saat 11.00’da başlayacak olan çalışmaya da katılımlarınızı bekliyoruz.”
 
Mine Tarım