Cebinde parası olamadığı için bayram tatilinde memleketine gidemeyecek olan öğrencilerinin durumuna üzülen akademisyenler hayırseverlerden yardım istedi. 
 
Kendini bilimsel, akademik anlamda geliştirmesi gereken öğrencilerin en verimli çağlarında eğitim hayatlarını sürdürürken yol parası, yurt parası, ev kirası ve gıda tedariki gibi sorunlarla boğuşması, yarı zamanlı işlerde çalışmak zorunda kalması ve maddi yetersizlikler nedeniyle sosyal hayattan uzaklaşması bir yana, memleketlerinden uzakta eğitim ve öğretim hayatına devam eden öğrencilerin ulaşıma gelen fahiş zamlardan sonra bayram tatillerinde ailelerinin yanına dönememesi de toplumda yeni bir sorun olarak dikkat çekti. Öte yandan iş bulamadıkları için zincir marketlerde uzun ve ağır çalışma koşulları altında çalışan mezun gençler ise bu durumdan yakınarak, geleceğe dair umutları olmadığını dile getirdiler.
 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Ekrem Tufan da sosyal medyada gözlemlediği sorunu şu şekilde dile getirdi: “Merhaba arkadaşlar. Gazetelerden ekonomik durumla ilgili bazı haberler okuyoruz. Öğrenciler, paraları olmadığı için bayramda memleketlerine gidemiyorlar diye. İşte o haberleri ben bizzat yaşıyorum. İki arkadaşım toplamda 1.200 TL verdi de 4 öğrencime pay ettim. Çok can sıkıcı. Parasızlık nedeniyle bayram tatilinde evine gidemeyecek olan 2 iki öğrencim için daha 200'er TL destek buldum. Güzellik kurtaracak dünyayı.”

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi emekli Öğretim Üyesi Aykan Özener de yaptığı paylaşımda,
“Az önce Mig….ta çalışan bir gençle sohbet ettik. Gençler çok üzücü durumdalar. ‘Abi arkadaşlarla oturup bir sohbetimiz yok. Bir yerde oturup, birileriyle bir şeyler içip sohbet edemiyoruz. Bu yaşta gelecek diye bir ümidim yok. Nasıl evleneceğim? Bir evim olacak mı? Otuz yaşımdayım doğduğum yerden başka bir yer görmedim. Günde 10-12 saat çalışıyorum. Nasıl olacak bu işler? Yaşamış olmak için yaşıyorum. İş yerinde de manevi doyum alacağım hiç bir şey yok’ dedi. Böğrüme oturdu resmen” ifadelerini kullandı.
 
Mine Tarım