ÇOMÜ eski Öğretim Üyesi ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Alper salgında artışın devam ettiğini belirterek, tam kapanma konusu ile ilgili görüşlerini belirtti. Şener, “Türkiye’de ne yazık ki kapanma ve yasaklar tam sonuç vermiyor, çünkü çoğunluğun dışarıda olmak için mutlaka bir sebebi,  mazereti ve görevi var. Bu nedenle vazgeçmek düşünülebilir, enerji kaybı. Bireysel korunmak önemli” dedi.

Prof. Dr. Alper Şener şu değerlendirmeleri yaparak, “Salgındaki durum hala artış devam ediyor. Tam kapanma kesin çözüm mü? sorusuna şunu diyebiliriz. Yapabilen üç ülke oldu. Çin, Tayvan, Kore. Süre çok önemli, 60 gün çok zor. Aşılama hızımızı arttırmalıyız, derken Türkiye varyantı olabilir mi? Hindistan'a kadar farklı varyantlar, varyantın varyantı oldu ise bizim içinde olası, önlemler yetersiz mi? Önlemler standart, uyum kötü artış sebeplerinden biri bu, dezenformasyona izin vermemek lazım” dedi.

“Aşı randevularının her şeye rağmen, ramazandan sonra artacağını düşünüyorum” diyen Şener, “Aşı tereddütü nedeniyle aşılama hızımız yavaşladı. İkna yolunun çok etkili olmayacağını düşünüyorum, yola devam etmek lazım derken, Aşılama virüsün dolaşımdaki hızını kesecek, mutasyon azalacak, Üç büyük şehir temelli özel aşılama ve özel önlem şart, çünkü bu aralarda toplu taşımada bunu engellemek mümkün görünmüyor’’ diye konuştu.

İbrahim Akın Kazancı