Bahçeşehir Koleji Çanakkale Kampüsü Müdürü Ebru Doğan uzaktan eğitim hakkında bilgi verdi.
 
Kampüs Müdürü Ebru Doğan yüz yüze eğitim ile uzaktan eğitimin birbirine en çok benzeştiği program yapay zeka tabanlı eğitim platformu Metodbox‘dır. Öğrencilerimizin akademik gelişimlerini yakından takip ediyoruz .Metodbox üzerinden online sınavlarımız hiç ara vermeden devam ediyor.  Uzaktan eğitim platformumuz Metodbox erişimini 2020 -2021 eğitim yılı için kayıt yaptıran öğrencilerimiz içinde sağlanmış bulunmaktayız .Okul öncesinden  liseye gelecek yıl eğitimde Bahçeşehir Koleji ailesinin öğrencisi olacak aramıza kayılacak olan tüm öğrencilerimize ve ailelerine şimdiden METODBOX erişimini sağlıyoruz” dedi. 
 
“Yapay zeka tabanlı eğitim platformu METODBOX ‘da öğrencilerimizin kişisel ihtiyaçlarına göre farklılılık gösteren ;interaktif etkinlikler çevrimiçi hikayeler ve videolar ,şarkılar ,dijital ders kitabı materyalleri aracılığıyla öğrencilerimizin İngilizce okuryazarlık ve iletişimsel dil gelişimini destekliyoruz” diyen Doğan, “Öğrencilerimizin okul öncesinden itibaren günlük hayat problemlerinin farkına varmalarını sağlamak en önemli hedeflerimiz arasında yer alıyor”  şeklinde konuşmasına devam etti.
 
Bahçeşehir koleji yıllardır teknolojiye ve uzaktan eğitime yaptığı AR-GE yatırımlarının bir sonucu olan  yapay zeka tabanlı uzaktan eğitim  platformu METODBOX ve online eğitimler ile 100 binin  üzerinde öğrencisinin katılımıyla uzaktan eğitim sürecini başarıyla yürütüyor
 
Kişisel veriler koruma altında
Metodbox’un altyapısı, Kişisel Verileri Koruma Kanunu’na uygun olarak tasarlandı. Öğrencilerin kişisel verilerini güvence altına alan bu altyapı sayesinde onlara güvenli bir dijital öğrenme ortamı sunuluyor. Ayrıca öğrenciler, eğitim yaşamları boyunca gerçekleştirdikleri tüm çalışmalarını sistemde tutarak eğitim hayatlarının sonunda çalışmalarından oluşan e-portfolyo alabiliyorlar. 
 
Dilvin Altıkardeş