Çanakkale Koleji Özel Anadolu Lisesi’nden iki öğrenci NASA’nın düzenlediği ‘Bir Günlük Bilim İnsanı Makale Yarışması 2019-2020’nın Türkiye elemelerini kazandı.
 
NASA tarafından düzenlenen ‘Bir Günlük Bilim İnsanı Makale Yarışması 2019-2020’ ye katılan Çanakkale Koleji Özel Anadolu Lisesi öğrencileri Serda Aydemir ve Tankut Timin yazdıkları makale ile Türkiye’de ilk beşin içerisinde yer aldı. ’Uranüs’ün uydusu Miranda, Neptün’ün uydusu Triton ve Plüton’un uydusu Charon’u inceleyerek, başka bir uzay aracıyla bu inanılmaz uydulardan hangisine gidilip, daha fazla bilgi edinilmelidir?’ konusu ile 500 kelimelik İngilizce dili ile makale yazan öğrencilere 9 Mayıs tarihinde Eyüboğlu Eğitim Kurumları’nda düzenlenecek tören ile NASA tarafından düzenlenen sertifikaları verilecek.
 
Danışman Prof. Dr. Osman Demircan, Fizik Öğretmeni Ayşegül Coşkun ve okul müdürü Aynur İmre’nin önderliğinde yarışmayı kazanan öğrencilerin makaleleri fotoğraflarıyla birlikte NASA’nın ilgili sayfalarında yayınlanarak tüm dünyaya duyurulacağı açıklandı.
 


Kaynak: Haber Merkezi