Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Çanakkale İl Başkanlığı Kongresi Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde düzenlendi. İl kongresine parti üyeleri Türk Bayrakları ile destek verdi. Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Çanakkale İl Başkanı Ersan Çevik tekrar başkan seçilerek güven oyu tazeledi.

Kongrede İl Başkanı Ersan Çevik tek liste olarak katıldığı kongrede Ersan Çevik partinin il başkanlığına tekrar seçildi. Düzenlenen kongrede konuşan MYP Çanakkale İl Başkanı Ersan Çevik, “4 aydan beri atama il başkanlığı görevindeydim. İl kongremizi yaptık. Tek adayım, karşında aday yok partimizde faizsiz bir ülke inşa etmek için Çanakkale’de bu görevi üstlendik. Allah yolumuzu açık etsin” dedi.
Kongreye Muhafazakar Yükseliş Partisi Genel Sekreteri Muhammed Recep Altun, Türkiye Teşkilatlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Ordu, MYP Çanakkale İl Başkanı Ersan Çevik ve ilçe başkanları, parti üyeleri katıldı.

“Yeni bir siyasi gelişime ihtiyaç vardır”
Kongrede divan üyeleri seçildi. Divan Başkanlığına Kadir Yavuz, üye İsmail Avcı, Erhan Canpolat, Faruk Acar seçildi. Muhafazakar Yükseliş Partisi Genel Sekreteri Muhammed Recep Altun bir konuşma gerçekleştirdi. Yaptığı konuşmada, “Bizim görevimiz en büyük MYP’nin görevi bu vatana, millete, bayrağa hizmet etmektir. Mehmetçiğin yanında olmaktır. Çanakkale gerçek milli bir mücadele yeniden diriliş bağımsızlık uğruna serilen muazzama bir fedakarlık örneğidir. MYP olarak bu vatanı koruyacağımıza dair bizler söz veriyoruz. MYP’ye gönül verenler milletine hizmet etmeyi şerefli bir görev bilir. Bu şerefli insanlarda inşallah sizler olacaksınız. Türkiye yeni bir yüze, yeni bir siyasi gelişime ihtiyaç vardır” dedi.
Konuşmaların ardından seçim yapıldı. Yapılan seçimde tek aday olan Ersan Çevik İl Başkanlığına seçildi.  Kongre sonunda pilav ikramı yapıldı.

Dilvin Altıkardeş