MHP lideri Devlet Bahçeli’nin İdlib’teki hain saldırıda şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Halil Çankaya'nın cenaze töreninde kendisini selamlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun elini sıkmaması gündem oldu.
CHP’yi sürekli PKK nın siyasi kanadı ile yaptığı işbirliği nedeniyle sık sık eleştiren ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun elini sıkmayan Bahçeli’ye ise tepkiler sürdü. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da, “Acıda, yasta, mutlulukta, sevinçte uzatılan el havada kalmaz. Nezaket, nezahat, iyi insan olmak bunu gerektirir. Ne mutlu bize ki siz tam da öylesiniz Sayın Genel Başkanım” derken CHP’li çeşitli isimler de Kılıçdaroğlu’nun temiz kalmış elini sıkmak onurdur” gibi değerlendirmelerde bulundular.

CHP eski İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Alptuğ Akkoca ise, “Hak,  hukuk, adalet" diyerek kilometrelerce yol katetmiş ve zalim iktidara karşı boyun eğmeyen milyonların sesi olmuş Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun elini sıkmak bir onurdur” diyerek paylaşımda bulundu.

CHP eski İl Genel sekreteri Muhammet Güngör ise, “ Biz Genel Başkanımızın elini saygı ile sıkarız. 
O el temiz kalmış bence nezaket başka bir şey herkeste olmayabilir Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun insanlığını nezaketini siz hayal bile edemezsiniz. İkinci genel başkanımızın ünlü sözü ile edep yahu” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Av. Muharrem Erkek de, “36 şehidimiz var. "Derhal Meclis toplansın dedik. Sıradan bir olay gibi rutin çalışma günü olan Salı'yı işaret ettiler. Anayasaya göre "Meclis'te Cumhurbaşkanı açıklama yapmalı" dedik. "MSB açıklama yapacak" dediler. Halktan kaçıyorlar! Biz milli egemenliğin merkezinde, TBMM'deyiz! “ diyerek Kılıçdaroğlu ile tokalaşırken bir fotosunu yayınladı.

Mine Tarım