CHP Çanakkale Merkez İlçe Gençlik Kolları 16’ncı Olağan Kongresi, 29 Şubat Cumartesi günü Türkan Saylan Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. Kongreye çok sayıda parti üyesi katıldı. Tek adaylı kongrede, iki yıldır CHP Çanakkale Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanlığını yürüten Ozan Çarık bayrağı Burak Durmaz’ a devretti.

387 üyesinin bulunduğu CHP Merkez İlçe Gençlik Kollarında yeterli çoğunluk sağlanamadı. Çoğunluğa bakılmaksızın blok liste ile seçimlere geçildi. Divan Başkanı CHP İl Genel Meclis Üyesi Güneş Pehlivan oldu.  Kongreye CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, İl Genel Meclisi Başkanı Sadık Göğüsgeren ve çok sayıda partili katıldı. Seçimlerde ayrıca il gençlik kollarında oy kullanacak delegeler de seçildi.

Divan Başkanı CHP İl Genel Meclis Üyesi Güneş Pehlivan, “Burada bu salonlarda ki CHP kongrelere partimiz bir cumhuriyet kurtaracaktır. Bu süreci diğerlerinden ayırınız. Bu süreç farklıdır, hiç şüpheniz olmasın ki muhalefet bir partinin parti içi siyasi faaliyetlerini yürütmüyoruz. Bizim seçimlerimiz CHP’nin ön seçimleridir. Şuan AK Parti’nin en büyük destekçisinin bile artık savunamadığı politikalar ile karşı karşıyayız. Üç gün öncesine kadar çok ağır, büyük acılar yaşadık. İdlib’de resmi rakamlara göre 33 ama iddialara göre 160’ın üzerinde rakamlara iddia edilen şehitlerimiz var. Şehitlerimizi saygı ve sevgiyle anıyoruz. Ama bununla birlikte maalesef ki Türk askerinin kumarda kaybedildiği günlerde sadece ve sadece internetin fişini çekerek bununla mücadele eden bir iktidarla karşı karşıyayız. Biz artık bir yaşam mücadelesi veriyoruz. Bu trajedi olaydan 24 saat geçmeden önce iki adat Rus savaş gemisi hem İstanbul hem de Çanakkale Boğazı’ndan geçti. Montrö Boğazlar Sözleşmesi gereğinde savaş veya savaş tehdidi hissettiği hallerde geçiş hak ve yetkimiz bulunurken, ne yazık ki mevcut iktidar bu yetkiyi kullanmadan bu savaş gemilerinin Suriye kıyılarına kadar ilerlemesine izin verdi. Bu gemilerden birinin ismi bir amiralden alınmaydı, bu amiralde 93 harbi olarak bildiğimiz Osmanlı-Rus savaşında Türkiye’ye karşı Türk gemilerine karşı ön saflarda savaşıp, Batum açıklarında Türk gemisin, batıran gemiden başkası değildir. Bir günde 28 defa televizyona çıkıp da sahte büyüme rakamları açıklayan, iktidar mensupları şu an 3 gündür herhangi bir açıklama yapmaksızın, bizi bu sürecin koşullarına hapis etmiş durumdalar. Bu utancı ne yazık ki bize yaşattılar. Deme ki, ömrü cephelerde geçmiş yüksek ruha sahip bir devrimci ‘Yurtta Barış Dünya’da Barış’ diyorsa bunu dinlemek gerekiyor. Türkiye’de siyasi mücadelenin seviyesini yükseltecek olacaklar bugün bu salonda olanlardır. Biz gençler siyasal inançlarımızı sözde değil eylemle gösteriyoruz. Satmak için değil kalkınmak için fabrikalar kurmamız gereken bir dönemdeyiz” diye konuştu.  

Pehlivanın konuşmasının ardından CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ardından parti üyeleri de konuşma gerçekleştirdi.
CHP Çanakkale Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkan adayı Burak Durmaz da yaptığı konuşmada, “Küslük içinde değil birleştirici güç olmak için buraya geliyorum. Hepinizden destek istedim. Büyüklerden de istedim küçüklerden de istedim. Önceliklerle genç arkadaşlarımızdan istedim. Bugün burada bir araya gelmemize vesile olan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyoruz. Bizler Atatürk gençliği olarak, onun ilkelerini kutlu cumhuriyetin uygulayıcısı ve koruyucusu olacağız. Ben bunun için adayım” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından tek liste ile aday olan Burak Durmaz, CHP Çanakkale Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı seçildi.

Dilvin Altıkardeş