Salı Pazarı’nda giriş kapısının hemen yanında tezgah açan Hüseyin Şen, her sene olduğu gibi bu sene de kabakları yılbaşı için hazırladı.
 
Kış mevsiminin vazgeçilmezi Kestane Kabak’ın fiyatının 3 lira olduğunu belirten pazarcı Hüseyin Şen,  “Her derde deva, kış aylarının en güzel lezzetlerinden olan kabak tatlısını tüketmenin tam zamanı” dedi.
 
Vitamin deposu olan kabağı Aşağı Okçulardan getirdiklerini söyleyen Şen, “Faydalarını anlatmakla bitiremem.  Hastalıklardan korur, enerji verir. Bu kabaklar herkesin sevdiği ve ağızları sulandıracak bir lezzette” diye konuştu. “Kabak tatlısının tercih edilmesinin bir diğer nedeni de kalorisinin diğer tatlılara göre düşük olmasıdır” diyen Şen, “Üzerine serpeceğiniz cevizle lezzetini zirvelere taşırsınız, balkabağı tatlısını denemeyen varsa biz Salı, Cuma ve Pazar pazarlarında buradayız” dedi.
 
Tatlıların şahı olan olarak bilinen balkabağı tatlısı tarifimizi denemeyi unutmayın.
 
Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
 
2 kg balkabağı
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz
 
Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı

 Kabak tatlısı için kabağı ince ince dilimledikten sonra soyup çekirdeklerini çıkartın. Yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde dilediğin uzunlukta doğrayın. Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizin. 2-3 saat ya da bir gece ağzı kapalı olarak bekletin. Bu bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok. Geceden bekletilen kabak orta ateşte yumuşayana kadar pişirin. Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir sürede kapağı açık olarak pişirin. Soğuduktan sonra balkabağı tatlısı servis tabağına alınarak üzerine dövülmüş ceviz (kaymak konarak veya tahin dökülerek) servis edilir. Aynı şekilde fırında pişirerek de çok hoş bir tat elde edebilirsiniz. Afiyet olsun.
 
Hasan Sami Er