Çanakkale’de şiddet mağduru, koruma altına alınan, sosyo-ekonomik yoksulluk yaşayan kadınların, kültürel yaşama entegre olabilmeleri, tekstil alanına mesleki becerileri edinmeleri, psikolojik ve ekonomik açıdan güçlenmeleri amacı ile el ele veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Avustralya Ankara Büyükelçiliği, Doğrudan Yardım Programı kapsamında bir tekstil atölyesini hayata geçirdi.

TOBİDAY’ın girişimleri ve Avustralya Ankara Büyükelçiliğinin 49 bin 943 TL’lik desteği ile İl Müdürlüğü binasında açılan atölyede, kadınlar yeni bir meslek edinecek.

Çanakkale Toplumsal Birlik ve Dayanışma Derneği’nin girişimleri ile Çanakkale’de örnek bir proje hayata geçirildi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Avustralya Ankara Büyükelçiliği el ele vererek, şiddet mağduru, sosyo-ekonomik yoksulluk yaşayan kadınların, kültürel yaşama entegre olabilmeleri, tekstil alanına mesleki becerileri edinmeleri, psikolojik ve ekonomik açıdan güçlenmeleri amacı ile tekstil atölyesi kuruldu.
Avustralya Ankara Büyükelçiliği’nin Doğrudan Yardım Programı kapsamında, 49 bin 943 TL finanse ettiği tekstil atölyesi kapılarını açtı.
TOBİDAY Dernek Başkanı Nilgün Özkan, konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada, “Avustralya’nın yardım bütçesince finanse edilen ve Avustralya Büyükelçiliği Ankara tarafından yönetilen, doğrudan yardım programı ile projenin, 49 bin 943 TL bütçe ile finansmanı sağlanmıştır. Bu bağlamda kurulan tekstil atölyesinde; 5 adet dikiş makinesi, 1 adet sanayi tipi ütü, 2 adet overlok makinesi, 1 adet kumaş kesim makinesi, 1 adet recme makinesinin temini yapılmış olup, bu atölyede kadınların bu alanda mesleki eğitim almaları amaçlanmıştır”dedi.

Altuğ Acer