“Sesimizi duyurmaya devam edeceğiz”
Çanakkale Güç Birliği Platformu Derneği 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Dernek tarafından yapılan açıklamada, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde kadınlar olarak size karşı kendimizi korumaya, sesimizi duyurmaya bütün gücümüzle devam edeceğiz. Çünkü biz kadınız, anneyiz, eşiz, kardeşiz, küçük bir kız çocuğuyuz. İnsanoğluyuz tıpkı siz erkekler gibi” İfadeleri yer aldı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü, 1999 yılında kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık yaratmak amacıyla BM Genel Kurulu kararı ile ilan edilen gündür. Türkiye’deki kadınların şiddete maruz kalma oranları Tayland (34), Brezilya (34), Tanzanya (33) gibi ülkelerin oranlarına yakındır. Bütün bu verilerin ortaya koyduğu üzere, kadına yönelik şiddet birçok ülkeyi ilgilendiren önemli bir sorundur. Türkiye’de kadına uygulanan şiddet ve bu sorunla ilgili çözüm arayışları, bugüne kadar hem sivil hem de kamu kuruluşlarınca ele alınmıştır. Önemli bir problem olarak görülen bu durumun düzeltilmesi için yapıcı, ciddi yaklaşımlar sergilenmiştir. Ancak bütün çabalara rağmen çeşitli sebeplerden ötürü bu konudaki toplumsal bilinç fazla gelişmemiş ve kadına şiddet konusunun içi, doğru bilenen pek çok klişe yanlışla doldurulmuştur.  2019'da bugüne dek öldürülen kadın sayısı 422. Kadın cinayetleri daima gündemde ancak ilerleme kaydedilemiyor. Bunun en acı örneği ise son 20 günde 30 kadının öldürülmesi oldu. Erkek şiddetine maruz kalan kadınlar sizin canınızın istediği zaman öldüreceği yaralayacağı ve cinsel saldırıda bulanabileceğiniz insanlar değildir. Yaşam hakkını siz vermiyorsunuz. Fiziksel gücünüz yerine biraz da beyninizi ve vicdanınızı kullansanız belki o zaman ne büyük bir vahşet yarattığınızın farkına varırsınız.”

Dilvin Altıkardeş