.

 
Arama motorlarına zanlı serbest bırakıldı şeklinde anahtar kelime girildiğinde 2 milyondan fazla, sapık salıverildi şeklinde anahtar kelime girilirse 120 binden fazla haber çıkmaktadır. İnsan ister istemez soruyor, memlekette kanunlar mı yetersiz, yoksa adalet mi işlemiyor diye.
Son birkaç yılda meydana gelen olaylarda taciz ve tecavüz vakalarından geçilmiyor. Salıverilen sapıklar tekrar suç işliyor. Haberler de adeta adaletin sapıklara işlemediğini bağıra bağıra ifade ediyor:
Bursa’da bir hemşireyi taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan özel kalem müdürü, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen F.Y.'nin savcılık ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere mahkemece serbest bırakılmasına, savcı itiraz etti. Bunun üzerine polis tarafından yeniden gözaltına alınan özel kalem müdürü F.Y., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece adli kontrol şartıyla yine serbest bırakıldı. Adam çalışmaya devam ediyor.
Kocaeli’nde cinsel taciz ve yağma suçlarından 10 yıl yattığı hapishaneden çıktıktan 1 ay sonra bir kadını taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yapılan incelemelerde şüphelinin 2008 yılında karıştığı 3 taciz ve yağma suçundan hapis yattığı ve yaklaşık 1 ay önce cezaevinden çıktığı belirlendi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şahıs daha sonra Kocaeli Adliyesine sevk edildi. Adliyedeki ifadesinin ardından hakim karşısına çıkan şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Adana'da, E.S. (16) adlı kız çocuğuna 4 yıl önce cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan ve bir süre sonra tahliye edilen M.D.'nin tutuksuz yargılanmasına devam edildi. Aile ve avukatların tutuklama talebini reddeden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi. Yaklaşık 500 kişi, 'Hakim istifa' sloganları attı.
İlkokul öğrencisi 3 kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan Abdullah A. adındaki Afgan uyruklu şahsın bugün serbest bırakıldığı öğrenildi.
Antalya'da, yolda yürüyen kadına saldırıp dakikalarca taciz edip, vurmaya çalışan kişinin 49 yaşındaki H.V. olduğu belirlendi. Gözaltına alınan şüpheli, savcılıktaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Görüntülerin önce sosyal medyada, ardından basın yayın organlarında yer almasından sonra olayla ilgili inceleme başlatan polis, şüphelinin sokakta yaşayan ve çeşitli suçlardan çok sayıda kaydı bulunan H.V. olduğunu tespit etti. Bu adamın çok sayıda sabıka kaydı var ve yine salındı.
İzmir'in Bornova ilçesinde iki yıl önce Yağmur K.’yi (9) taciz ettiği iddiasıyla tutuklandıktan sonra serbest bırakılan inşaat işçisi Tuncay Ç. (59), bu defa Muğla’da, Suriyeli kız çocuğu S.J.’ye (10) ve M.S. (12) adlı erkek çocuğuna da ilişki teklifinde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Daha önce neden salındı anlamak mümkün değil.
Türkiye Küçükçekmece'de yaşanan cinsel saldırının şokunu atlatamamışken bir haber de Bolu'dan geldi. Bolu'da, 4 yaşındaki erkek çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen Sedat K. (32), delil yetersizliği nedeniyle adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, daha önce işlemiş olduğu cinsel taciz olayında hakkında yakalama kararı olduğu için tutuklandı.
Salınanlar aynı suçu yine işliyor. Sokaklar gittikçe daha tehlikeli hale geliyor.