Soğan fiyatlarının iktidarı değiştireceği hesap ediliyordu ama son günlerde sosyal medyada paylaşım rekoru kıran soğan resmi oldu.

Aslında rencide edici bir hiciv yapılıyor. Sinan Oğan’ın çark edişi hicvediliyor.
Neyse kızanlar haksız sayılmazlar. Bir yerlere ağır eleştiriler yaparak milletten üç milyona yakın oy alacaksın, sonra tükürdüğünü yalayacaksın. Ne denir? Yazıklar olsun.
Adaylık sürecine gidilecek olursa Muharrem İnce ve Sinan Oğan başta olmak üzere cumhurbaşkanlığına aday olanlar 100 bin imza toplamak için epey gayret etmişlerdi. İlk günlerde arzu ettikleri sayıyı yakalayamamışlardı. Sonra sihirli bir el bu iki adayımızı 100 bin imzanın üzerine çıkarıvermişti. Fatih Erbakan bütün söylemlerini unutup Cumhur İttifakının kapısını çalıvermişti.
Muharrem İnce ve Sinan Oğan çok sıkı seçim çalışmaları yapıyorlardı ve ikinci tura kendilerinin kalacağını iddia ediyorlardı. Elbette iddiası olmadan seçime gidilmez. Muharrem İnce’nin on eleştirisinden sekizi Millet İttifakı ve özellikle CHP üzerineydi. Adeta Cumhur İttifakı için çalışıyordu. Sinan Oğan ise Atatürk ve Türk Milliyetçiliği üzerine propaganda yapıyordu. Cumhur İttifakına yükleniyordu.
Aslında her iki aday da Millet İttifakının oylarını almak için gayret ediyordu. Muharrem İnce baskılara dayanamadı ve yarıştan çekildi. Sinan Oğan devam etti. Kemal Kılıçdaroğlu’na gidebilme ihtimali olan oyları toplayıverdi.
Sinan Oğan geçtiğimiz Salı günü yaptığı açıklamada Cumhur İttifakını destekleyeceğini beyan ediverdi. Açıklama yaparken gözlerini okuduğu kağıtlardan ayırmadı. Kameralara bakacak yüzü yoktu. Pazarlık falan yapmadığını dile getirdi ama içini kemiren bir şeylerin olduğu her halinden belli oluyordu.
Ata İttifakının adayı olarak seçime giren Sinan Oğan, garip bir şekilde Devlet Bahçeli gibi acayip bir dönüş yaptı. İttifakın ortağı Adalet Partisi Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıkladı. Açıklamalarında ‘Atatürk düşmanının tabutunu omuzunda taşıyanlarla aynı yerde olamayız’ şeklindeki açıklamaları manidardı.
Sinan Oğan siyasi kariyerine artık Türk Milliyetçiliğini ayaklar altına alanlarla, andımızı kaldıranlarla, T.C. ibaresini kaldıranlarla, özünde ümmetçilerle birlikte devam edecek. Sanki başka çaresi yokmuş gibi. Kendi deyimiyle cehennem odun taşıyacak. Ne demiş atalarımız büyük lokma ye ama büyük laf etme.
Seçim çalışmaları bir şekilde tamamlanıyor artık. İki aday yarışacak. Millet kendine uygun olanı, kendi istikbalini emanet edeceği adayı seçecek. Ya cumhuriyeti fabrika ayarlarına döndürmek için ya da mevcut ucube sistemin devamı için tercihini yapacak. Ya memleketin normalleşmesi için ya da ötekileştiren, ayrıştıran uygulamalar için oyunu kullanacak.
Sinan Oğan tercihini yaptı. Söylediklerinin aksini yapacakmış. Tıpkı iktidara daha önce verip veriştiren Soylu gibi, Erbakan gibi, Kurtulmuş gibi, hatta Bahçeli gibi. Kişisel meseleleri memleket meselelerinin önüne geçmiş kişiler gibi. Türk siyaseti adına çok yazık.