Daha seçim takvimi yeni belli olmuştu. Milleti ve memleketi seçim heyecanı sarmıştı.

Milletvekili aday adayları kendilerini tanıtmak, daha fazla teveccüh alabilmek için bölgelerinde gece gündüz çalışıyorlardı. Geçmişten bu yana çok çalışmış olanlar gittikleri her yerde, heyecanla karşılanıyorlardı. Adaylarımızın içinde her kapıyı çalabilecek bir kardeşimiz vardı.
Rıdvan UZ kardeşimiz maşallah herkesten çok çalışıyordu ve çaldığı her kapının arkasında tanıdık yüzlerle karşılaşıyordu. Seçim gündemde yokken de çok çalıştığı ve milletimizin dertleriyle dertlendiği belliydi.
Siyaseti çok iyi analiz edebilen, alınan kararların ve uygulamaların memleketi nereye götürebileceğini çok iyi görebilen bir yeteneği var Rıdvan UZ’un. Çekirdekten yetişme olduğu her halinden belli oluyor.
İYİ Partinin şekillenmeye başladığı referandum dönemlerinde her türlü baskıya rağmen yılmadan çalışan Rıdvan kardeşimiz, İYİ Parti merkez teşkilatlarında Genel Başkan Meral Akşener’in en güvendiği isimlerin başında geliyor.
İYİ Parti hızla gelişiyor ve kurumsallaşıyor. Gelecekte iktidar olabilecek potansiyeli çok yüksek. Milletvekili olanlar ve geçtiğimiz süreçte adaylar şampiyonlar ligi olarak tanımlanıyordu. Çok seslilik bazen sorunlar yaratabiliyor ama partinin kurumsallaşmasını çok fazla etkilemiyor.
Çok seslilik zaman içerisinde kişisel hesapların azalmasıyla daha verimli hale gelecek ve memleket yönetimi milleti ve memleketi için çalışanların eline geçecek.
Kıt kaynaklara rağmen, yüzbinlerce kilometre yol yapan, bütün il, ilçe ve beldeleri karış karış dolaşan Genel Başkan Meral Akşener’in bütün ziyaretlerinde neredeyse eksiksiz fotoğraf karesine giren bir isim vardı. O isim Rıdvan Uz idi. Hakkâri Yüksekova’da, Şanlıurfa Halfeti’de, bütün Karadeniz beldelerinde, haritada zor bulabildiğimiz yerlerde Sayın Akşener’in yanında hep Rıdvan Kardeşimizi gördük. Milletle sohbet ederken, partisinin vizyonunu ve misyonunu anlatırken. Memleketin geleceği için projelerini milletle paylaşırken.
Beş yıldan beri dur durak bilmeksizin, özveriyle çalışırken gördük hep.
Rıdvan Kardeşimiz Yurt Dışı Türkler ve Türk Dünyasından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olduktan sonra Avrupa’da nerede bir Türk yaşıyor ise orada teşkilatlanmayı başardı. İYİ Partinin diğer partilerden farklı olarak kırk ülkede teşkilatlanmasını sağladı. Gurbetçilerimizin de ülkelerindeki siyasi gelişmelere müdahil olmaları için geniş katılımlı toplantılar yaptı. İYİ Partinin yurtdışı teşkilatları sandık konacak bütün ülkelerde kurulacaktır mutlaka.
İYİ Partinin Genel Merkezinde Çanakkale’nin ayrı bir yeri var. Bu pozitif ayrıcalık Rıdvan Uz’un parti genel merkezindeki kariyeri ve ilişkileriyle doğrudan ilgilidir. Verilen emeğin, dökülen alın terinin bir sonucudur.
Millet İttifakının aday belirleme sürecinde çizgisini hiç değiştirmeyen Rıdvan UZ kardeşimizin ve Genel Başkanımız Meral Akşener’in ne kadar haklı olduğunu da Pazar günü yapılan seçimlerde gördük.
Çanakkale’de ayak basmadık köy, belde, ilçe, cadde sokak bırakmayan Rıdvan UZ, Çanakkale’miz başta olmak üzere bütün milletimizi temsil etmeyi başardı. Genç Kardeşimiz, güçlü ekibiyle birlikte çok daha uzun süre temsil görevini sürdürecektir mutlaka. Ayağına taş değmesin.