Seçim takvimi işliyor. Milleti ve memleketi seçim heyecanı zardı. Milletvekili aday adayları kendilerini tanıtmak, daha fazla teveccüh alabilmek için bölgelerinde gece gündüz çalışıyorlar.

Geçmişten bu yana çok çalışmış olanlar gittikleri her yerde, heyecanla karşılanıyorlar. Millet bağrına basıyor.
Rıdvan Kardeşimiz maşallah herkesten çok çalışıyor. Ayağının tozunu görmek bile zor. Allah gücüne güç katsın. İYİ Partinin kuruluş sürecinden önce tanışmışlık olsa da bu süreçte biraz daha pekiştiği söylenebilir.
Siyaseti çok iyi analiz edebilen, alınan kararların ve uygulamaların memleketi nereye götürebileceğini çok iyi görebilen bir yeteneğe sahip. Elbette bu yetenek çekirdekten yetişmesinden geliyor.
İYİ Partinin şekillenmeye başladığı referandum dönemlerinde her türlü baskıya rağmen yılmadan çalışan Rıdvan kardeşimiz, İYİ Parti merkez teşkilatlarında Genel Başkan Meral Akşener’in en güvendiği isim oldu.
İYİ Parti hızla gelişiyor ve kurumsallaşıyor. Çok seslilik bazen sorunlar yaratabiliyor ama partinin kurumsallaşmasını çok fazla etkilemiyor. Ümit Özdağ’ın ayrılıp yeni parti kurması, son olarak Yavuz Ağıralioğlu’nun istifası sorun yaratmıyor.
İYİ Partinin kurulduğundan bu yana siyasetin kimyasını, klasiğini bozması tamamen milletin içinde olmasından kaynağını alıyor. Milletin isteklerini cesur bir şekilde meclise taşımasından, milletin sesi olmasından ileri geliyor.
Kıt kaynaklara rağmen, yüzbinlerce kilometre yol yapan, bütün il, ilçe ve beldeleri karış karış dolaşan Genel Başkan Meral Akşener’in bütün ziyaretlerinde neredeyse eksiksiz fotoğraf karesine giren bir isim vardı. O isim Rıdvan Uz idi. Hakkâri Yüksekova’da, Şanlıurfa Halfeti’de, bütün Karadeniz beldelerinde, haritada zor bulabildiğimiz yerlerde Sayın Akşener’in yanında hep Rıdvan Kardeşimizi gördük. Milletle sohbet ederken, partisinin vizyonunu ve misyonunu anlatırken. Memleketin geleceği için projelerini milletle paylaşırken.
Beş yıldan beri dur durak bilmeksizin, özveriyle çalışırken gördük hep. İYİ Partinin son yapılan olağan kongresinde Genel Başkan Sayın Meral Akşener’in A Takımı olarak tanımladığı ve Genel İdare Kurulu Üyeliği için delegeden oy istediği isimlerden sonra en yüksek oyu alarak, memleketin dört bir tarafından gelen delegelerin teveccühünü kazanarak Genel İdare Kuruluna seçilen isim Rıdvan Uz’dur.
Rıdvan Kardeşimiz Yurt Dışı Türk Dünyasından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olduktan sonra Avrupa’da nerede bir Türk yaşıyor ise orada teşkilatlanmayı başardı. İYİ Partinin diğer partilerden farklı olarak kırk ülkede teşkilatlanmasını sağladı. Gurbetçilerimizin de ülkelerindeki siyasi gelişmelere müdahil olmaları için geniş katılımlı toplantılar yaptı. İYİ Partinin yurtdışı teşkilatları sandık konacak bütün ülkelerde kurulacaktır mutlaka.
İYİ Partinin Genel Merkezinde Çanakkale’nin ayrı bir yeri var. Bu pozitif ayrıcalık Rıdvan Uz’un parti genel merkezindeki kariyeri ve ilişkileriyle doğrudan ilgilidir. Verilen emeğin, dökülen alın terinin bir sonucudur.