Anketler de gösteriyor.

Oy oranını sürekli artıran tek bir parti var. O da İYİ Parti. Her ne kadar iktidar sahipleri oraya buraya çekmeye çalışsa da tabanlarının İYİ Partiye kaydığını görüyorlar. Kayması da doğal zaten.
İktidarın ilk döneminin ve ikinci döneminin başarılı olduğunu hiç kimse inkâr etmiyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de bunu dillendirmekten çekinmiyor. Ancak daha sonraları, özellikle ustalık dönemi dedikleri yıllarda ülkeyi nasıl batağa sürükledikleri gözle görünüyor. Vatandaş her adımında ülkenin karanlığa gömüldüğünü hissediyor.
Kim ne derse desin, İYİ Parti klasikleşmiş siyaset geleneğini bozmaya devam ediyor. Genel Başkanı rahatlıkla istifa edebiliyor. Partiyi olağanüstü kongreye götürebiliyor. Partide koltuk kavgasının anlamsız olduğunu, önceliğin millet ve memleket sorunları olduğunu bizzat kendisi gösterebiliyor. Memleketin ve milletin önceliklerini, dertlerini ve çözüm yollarını söylemekten çekinmiyor.
İYİ Partinin Genel Başkan Yardımcılıklarına yapılan atamalar da eleştirilmeye çalışıldı ama hiçbir işe yaramadı. Konuyla ilgili, özellikle Yavuz Ağıralioğlu’nun Genel Başkan Yardımcılığından alınması, yerine Kurucular Kurulu Üyesi Rıdvan UZ’un atanması çok eleştirilmişti. Gerek Yavuz Beyin açıklamaları gerekse Tolga Akalın’ın açıklamaları, partinin gerçek hedeflerinden şaşmadığını, siyasetin merkezinde yer almaya devam edeceğini herkese gösteriverdi.
Rıdvan UZ, partisiyle birlikte siyasette vites büyütmeye devam ediyor. Zaten partinin son kongresinde Genel Başkanın adayları dışında en yüksek oyu alarak Genel İdare Kuruluna seçilmişti. Geçen hafta başında Genel Başkan Yardımcılığına atandı. Başarıları daim olsun. Başarısı partisine, haliyle milletine ve memleketinin geleceğine yaptığı hizmetleridir. Genel Başkan Meral Akşener, parti kurulduğundan bu yana ayak basmadık il, ilçe ve belde bırakmadı neredeyse. Peki Rıdvan UZ’un olmadığı bir ziyaret, Akşener’in olduğu ama Rıdvan Uz’un olmadığı bir fotoğraf karesi var mı? Hemen hemen hiç yok. Meral Akşener de Rıdvan Uz da milletvekili değiller ama en çok Onlar çalışıyor.
Elbette insan egosu zaman zaman değerlendirmelerde, eleştirilerde şaşabilir. Olaya tek pencereden bakılırsa limoni sonuçlar çıkarılabilir. Milliyetçiler uzaklaştırılıyor şeklinde yorumlar yapılabilir. Parti Merkez Sağa oynuyor şeklinde değerlendirilebilir. Bunlar kısır siyasi değerlendirmelerdir.
Yeni görevlendirmelerde kimin daha çok çalıştığı da ortaya çıkmaktadır. Genel Başkanları sokak sokak esnaf dolaşırken, yardımcılarının daha çok çalışması gerekir. Bu meyanda kimin ne kadar çok çalıştığı da görünüyor zaten. Ankara’da oturmakla vatandaşın sorunları çözülmüyor. Bugün az sayıda milletvekiliyle EYT’lilerden, Andımızın okullarda okunmasına kadar mecliste en çok soru önergesi ve kanun teklifi veren parti İYİ Partidir. Gerçekten çok çalışıyor ve sorunları somut çözüm önerileriyle meclise taşıyor. Vatandaşla diz dize, göz göze dertleşiyor ve iktidar sahiplerini uyarıyor.
İktidar sahipleri İYİ Partinin gündeme getirdiği sorunlar ile çözüm önerilerinin yarısını dikkate alıp uygulamaya koysalardı başarılı olurlardı.
Evet İYİ Parti siyasetin merkezinde olma felsefesini harfiyen uyguluyor. Bu konuda çok da başarılı. Hangi çamur atılırsa atılsın tutmuyor. Çamur atanlar inandırıcılıklarını yitirdiler. Her söyledikleri asılsız çıktı. Vatandaş da görüyor artık.