Bazı televizyon kanallarının akşam haberleri eski tabiriyle vurdulu kırdılı filmleri aratmıyor. Şiddet o kadar yaygınlaştı ki, araya girenler bile hayatından olabiliyor.

Televizyon kanallarında yüzden fazla dizi oynuyor. Kimilerinin tekrarları başka kanallarda izlenmeye devam ediyor. Dizi yapımcıları izlenme oranlarını artırmak için ellerinden geleni yapıyor.
Hele akşamüstü yapılan programlar var. Hayatın içinden gelen insanların hikâyeleri filmlere, dizilere taş çıkartıyor.
Pek çok dizi yeterince izlenmediği için yayından kaldırılıyor. İzleyicinin haberi bile olmuyor. Geçmişte Kurtlar Vadisi diye bir dizi vardı. Dizi oyuncularının bellerinde çeşit çeşit tabancalar vardı. Her bölümde yüzlerce mermi sıkılıyordu. İzlenme oranlarında her hafta liderdi. Bir çatışma çıkıyordu, ortalık kan gölüne dönüyordu. Dizinin oynadığı saatlerde adeta hayat duruyordu.
Ne kadar silahlı ve şiddet içeren dizi varsa hep izlenme rekorları kırıyor. Hal böyle olunca, belinde tabancayla gezen dizi kahramanları fenomen oluyor.
Yine geçen sene oynayan Çukur dizisi de Kurtlar Vadisini aratmadı. Son günlerde oynayan dizilerin çoğunda silah kullanılıyor. Haliyle sokaklarda da silahlar konuşuyor. Belinde kocaman pala taşıyanlar ortaya çıkıyor.
Şiddet evlerin içinde evcilleşmeye devam ediyor. Akıl etmek, aklına düşürmek, farkına vardırmak, kulağına kar suyu kaçırmak gibi deyimler var.
Şeytanın aklına gelmeyecek işler yapılıyor dizilerde. Pek çok sorun silahla, dayakla, adam öldürmekle çözülüyor. İyiler de ölüyor, kötüler de ölüyor.
Haberlerin yarısını cinayetler, taciz ve darplar oluşturuyor. Bazı televizyon kanalları, haberleri senaryolaştırarak veriyor.
Şiddetin ve cinayetin evcilleşmesi kendiliğinden olmuyor. Her ne kadar dizilerde özendirme yok ise de aklına getirme ve çözümmüş gibi gösterme eylemleri yaşanıyor.
RTÜK diye bir kurum var ama kişisel gelişimle ilgili bilgi birikimleri zayıf olduğu için, dizileri çok iyi takip edemiyor veya algılayamıyorlar. Zaten iktidarın kadro arpalığı olarak kullanılıyor. Atanan personeller içinde televizyonu şeytan işi diyenler bile var.
Medya toplumu eğitmede ve yönlendirmede önemli bir araçtır. Bu nedenle, şiddet içeren dizilere çeki düzen vermekte yarar vardır. Her insan hata yapabilir. Her hatanın cezası şiddet, cinayet veya ölüm değildir.
Şiddet içeren haberler sürekli artıyor. Aile içi şiddetin de arttığı gün gibi görünüyor. Uzaklaştırmalar, mesafe koymalar insanı hayatta bırakmaya yetmiyor. Okullarda çocukların şiddet eylemlerine şahit oluyoruz. Kin, nefret ve şiddetle büyüyen çocuklar gelecekte şiddet eylemlerini daha da büyütmezler mi?