Çanakkale’nin sebze ve meyve çeşitliliğinin tezgâhlara yansıdığı Cuma pazarında çilek de, kestane de tezgâhlardaki yerini aldı. 

Kışın gözdesi ıspanak ve pırasanın 4-5 TL arası fiyat etiketleri ile yer aldığı pazarda, temel gıda maddelerinden soğan ve patates geçen seneki fiyat krizini geride bırakarak 2 TL’den satıldı.

Bu hafta Cuma pazarında kış ürünleri kendini göstermeye başlarken, Yenice’nin dağlık bölgelerinde yetişen çileği de 8 TL kilo fiyatı ile yerini aldı.
Çilek satıcısı İlkay Duyuran, “Kırağı düşene kadar çilek satmaya devam ederiz. Fiyat biraz daha yükselebilir. Bu çilek sera çileği değildir. Kış çileği diye geçer. Yenice’nin dağlarında yetişir. Lezzeti yaz aylarını aratmadığı için çok tercih ediliyor. Özellikle çocuklu aileler satın alıyor” dedi.
Kışın gözdesi ıspanak ve pırasa ile kış akşamlarının vazgeçilmezi kestane de tezgâhlardaki yerini aldı. Pırasa 4 TL’den satılırken, ıspanak 5 TL’den satıldı.  Kestanenin kilo fiyatı 10-20 TL arasında değişti.

Soğan ve patates tezgâhlarında bolluk olduğunu ifade eden pazarcı Furkan Sabır, “Bu sene soğan iki Türkiye’yi doyuracak kadar çok. Patates hasatı da oldukça iyi gidiyor. Geçen sene yaşadığımız sıkıntıları bu sene yaşamayacağız. Soğanın 3 kilosu 5 TL,  patatesin 4 kilosu 10 TL’den satılıyor” dedi.
Dilek Akşen