İstanbul’da seçimden sonraki döneme denk gelen Haziran ayı sonunda taksi açılış ücretlerinin artırılacağı haberi Çanakkale’de de zam olacak mı sorusunu akıllara getirdi. Şoförler ve Otomobilciler Oda Başkanı Mehmet Ali Demir, konuya açıklık getirerek, Çanakkale’de taksi ücretlerine herhangi bir zammın olmayacağını ifade etti. Çevre illere göre en pahalı akaryakıtın kullanıldığı iller arasında olan ilimizde,  5 TL’lik taksi açılış ücretinin yeterli gelmediğini ifade eden taksiciler ise zam bekliyor. 
Dört yılı aşkın aynı tarife ile çalışan ve en son geçen sene gelen zammın ardından 5 TL’lik açılış ücreti ile çalışan Çanakkale’nin taksicileri, tarifenin yetersiz geldiğini dile getirdi. 
TAKSİ ÜCRETLERİNE ZAM YOK
Konu ile ilgili gazetemize açıklamada bulunan Şoförler ve Otomobilciler Oda Başkanı Mehmet Ali Demir, “ Biz en son geçen sene taksi açılış ücretleri için tarife değişikliği yaptık. Her eğitim öğretim yılı başında da, okul servis araçlarına, akaryakıt zamlarına göre yüzde 15-20 TL arası zam yapılıyor. Taksi ücretleri için şu anda bir değişiklik öngörmüyoruz. Biz bu açılışı kısa mesafe adına 5 TL yaptık. Devlet hastanesi yakınken iskeleden çıkan taksicinin yolcuyu götürdüğüne değmiyordu. Bunu düzenlemek de için bu zammı yapmıştık. Kısa mesafeyi 10 TL’de toplamış olduk” dedi. 
“TAKSİCİYİ DÜŞÜNEN YOK”
Taksici Necip Özdemir, “Biz dört yıl aynı tarife çalıştık, son tarifede açılış ücretimiz geçen sene 5 TL oldu. Bu bizi kurtarmıyor. Biz de açılış ücretine zam gelmesini bekliyoruz. Biz sürekli akaryakıt alıyoruz.  Yatlar akaryakıt alıyor 3 TL,  biz alıyoruz 7 TL.  Çanakkale halkının taksi kullanma potansiyeli iyi ama depo 300-400 TL’ye doluyor.  Taksiciyi düşünen yok. Şu anda Çanakkale’de en iyi ulaşım hizmeti veren taksicilerdir.  Mavi amblem işimize yaradı ama Kepez’de aynısını yapınca bir şey değişmedi. Farklı renk yapsalar olmuyor muydu acaba?” dedi. 
Taksici Cemil Kesemen, “Bu fiyatlar bizi kurtarmıyor. Açılış ücreti ve taksimetre atış ücretlerinin artması gerekiyor, akaryakıtın fiyatı ortada. Zaten pahalı akaryakıt kullanıyoruz.  Bizim yaptığımız işin zorluğu ortada.  Arabamıza kim biniyor, iyi midir kötü müdür, bilemiyoruz ki. Allah’a emanet gidiyoruz” dedi. 


 Bizden yüksek olan yerler de var ama biz pahalı yerler arasındayız.  Aliağa’da tabi akaryakıt biraz daha uygundur. Rafinelere uzaklık yakınlık ile alakalıdır.  Bugün akaryakıtın Aliağa’dan çıkışı 6,54 Kuruş. Bu Çanakkale’ye gelince 6,61 Kuruş oluyor.  Gökçeada’da 6,66 Kuruş oluyor. 

Özel Haber: Dilek Akşen