Türkiye’de en fazla mülteci barındıran on ilden biri olarak Şubat ayında Berlin’de yapılan bir mülteci çalıştayına katıldıklarını ifade eden Çanakkale Belediyesi Sosyal Yaşam Evlerinde görevli Sosyal Hizmet Uzmanı Hatice Okyar İğli, Eylül Ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda bir sunum yaparak, mülteci kökenli olan ve olmayan, Suriye’den kaçarak Çanakkale’de yaşayan kadınlar ve çocukların desteklenmesine yönelik Kardeş kent Osnabrück Belediyesi ile hazırlayacaklarını duyurdu.
Çanakkale Belediyesi Sosyal Yaşam Evlerinde görevli Sosyal Hizmet Uzmanı Hatice Okyar İğli, Eylül Ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda bir sunum yaparak, mülteci kökenli olan ve olmayan, Suriye’den kaçarak Çanakkale’de yaşayan kadınlar ve çocukların desteklenmesine yönelik Kardeş kent Osnabrück Belediyesi ile hazırlayacaklarını duyurdu.
Türkiye’de en fazla mülteci barındıran ilk on belediyeden biri olarak, Şubat ayında Berlin’de yapılan bir çalıştaya katıldıklarını ifade eden İğli,   “İstanbul, Kadıköy, Gaziantep, Adana, Kilis, Mezitli, Mersin ve İzmir Belediyeleri de vardı. Orada öncelikle kadınlar ve çocukların entegrasyonu üzerine bir proje taslağı üzerine çalıştık. Kardeş kentimiz Osnabrück Belediyesi ile birlikte Halk Katılımı Sosyal İşler ve Göçten Sorumlu Daire Başkanlığı tarafından mülteci kökenli olan ve olmayan sosyal açıdan Suriye’den kaçarak Çanakkale’de yaşayan çocuklar ve kadınların desteklenmesine yönelik bu projeye, faaliyetlerin Çanakkale Belediyesi ile birlikte ortaklaşa yapılması konusunda resmi başvuru yapıldı.  Belediye Başkanı’na yetki verilmesini arz ederim” dedi.
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Sosyal destek grup çalışmaları yapıyoruz. Bu konuyu geliştirmek ve kaynak almak için başka çalışmalar da yapabiliriz” dedi.
Karar oy birliği ile kabul edildi.
Dilek Akşen