Önümüzdeki günlerde, Eski Şehir Mezarlığı’nın karşısında beş taksilik yeni bir taksi durağı için ihaleye çıkılacak.
Ayrıca, yeni yurtlar ve özel okulların açılması ile servis aracı ihtiyacı doğduğundan on adet S plaka için, mücavir alanlarda insan sayısının artması ve yeni yapılaşmalar sonucu halk otobüsü ihtiyacı doğduğundan da on adet de otobüsün ihalesi yapılacak.
15 senedir yeni taksi durağı verilmeyen Çanakkale’de, Eski Şehir Mezarlığı’nın karşısında beş taksilik yeni bir taksi durağı ihalesine çıkılacak. Ayrıca, yeni yurtlar ve özel okulların açılması ile servis aracı ihtiyacı doğduğundan on adet S plaka için, mücavir alanlarda insan sayısının artması ve yeni yapılaşmalar sonucu halk otobüsü ihtiyacı doğduğundan da on adet de otobüsün ihalesi yapılacak.
 Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hayati Gürses, “Eylül ayı meclis toplantısında konu hakkında bilgilendirme sunumu yaparak, “Ulaşım komisyonu ve plan bütçe komisyonu kararı ile gelişmekte olan şehrimizin toplu taşıma ve ulaşımla alakalı bazı ihtiyaçları tespit edildi. Vatandaşların talebi üzerine Şoförler Odası’nın da yazılı görüşü alındı. Eski Şehir Mezarlığı’nın karşısında, 5 taksilik bir ticari taksi ihtiyacı tespit edildi. Bununla ilgili olarak elimizdeki beş taksinin ihalesi yapılacak. Cezaevi’nin önünde tek bir nöbetçi taksimiz vardı. 2006’da odadan 157 taksi devri alıp, bunu 134 taksiye düşürmüştük. Bugüne kadar durakları ikiye bölerek ya da yeni nöbet yerleri çıkararak esnafımıza yardımcı olduk. Ancak yeni gelişen bölgelerde ihtiyaçlar oluştu. Aynı gerekçeler ile yeni yurtlar ve özel okulların açılması ile servis aracı ihtiyacı tespit edildi. Şoförler Odası’nın görüşü alındı. Elimizdeki on adet S plaka için yeniden ihale çıkmak için Belediye Başkanı’na yetki verilmek üzere komisyonlarımız oy birliği ile karar aldı.  Öte yandan, Esenlerden Güzelyalı’ya Kepez’den Kalabaklı ve Çınarlı’ya kadar kent içi ulaşım hatlarımız mevcuttur. Mücavir alanlarımızda insan sayısının artması ve yeni yapılaşma sonucunda bir yıldır deneme hatları tesis ettik. Bunların çalıştığını gördük.  Elimizdeki otobüsler ucu ucuna denk geliyordu. 10 otobüsün ihalesi konusunda, Belediye Başkanı’na yetki verilmek üzere komisyonlarımız oy birliği ile karar aldı” dedi.
Karar meclise sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.
Dilek Akşen