Çanakkaleli sivil toplum kuruluşlarının ve Kent Konseyi Çevre Meclisi’nin başlattığı su nöbetine Çanakkale Belediyesi Cumhuriyet Halk Partili Belediye Meclis Üyeleri destek amaçlı katıldı.  KazdağlarıHepimizin etiketi ile sosyal medyada birçok dernek ve gönüllünün de destek verdiği nöbet Twitter’da üçüncü sıraya yerleşti.
 Atikhisar Barajı su toplama havzasındaki metalik madencilik faaliyetlerine karşı başlatılan ‘Su Hakkı Ödenmez’ nöbeti dördüncü gününde, sivil toplum kuruluşu, dernek ve Çanakkale Belediye Meclis Üyelerinin de katılımı ile devam ediyor. Kirazlı-Balaban çeşmesi mevkiinde oluşturulan kamp alanına kent dışından birçok dernek ve doğa gönüllüleri gelerek desteğini sürdürüyor.
Sosyal medyadan da çok büyük destek alan eyleme birçok ünlü, siyasi kişiler, aktivistler ve belediyeler #KazdağlarıHepimizin etiketi ile destek verdi, destek Twitter’da üçüncü sıraya yerleşti.
Su nöbetinin ikinci gününde STK’lar, çevre meclisi, Çanakkale Belediyesi CHP gurubu meclis üyeleri maden faaliyetlerinin sürdürüldüğü alana giderek doğa tahribatını yerinde incelediler.
Bölgede açıklamalarda bulunan yetkililer; “Burası Bin Pınarlı İda. Burada verilen mücadele sadece Çanakkale’nin değil yüreği Çanakkale’de atan tüm duyarlı vatandaşları sorumluluğudur. Bizler burada Çanakkale’nin tarihine, doğasına, kültürüne ve yaşam hakkına sahip çıkarak vatandaşlık görevimizi yerine getiriyoruz. Bu yüzden kalbi güzellik için atan tüm yurttaşları buraya bekliyoruz” ifadelerini kamuoyu paylaştı.
Çanakkale Kent merkezinden su nöbetine alanda katılmak isteyen doğa severler için STK’ların talebi üzerine Cumhuriyet Meydanından saat 09:00, 13:00 ve 17:00 da alana servis araçları kalkıyor.

Dilek Akşen