Eko turizm dosyaları ile ilgili açıklama yapan İyi Parti İl Genel Meclisi Üyesi Murat Çağlayan Çanakkale il <genelinde eko turizm’ e amaçlı imara açılan alanın 9 Milyon 387 bin metrekare olduğunu ve bu alanın çok büyük çoğunluğunun amacı dışında kullanıldığını söyledi.

Yasal Boşluktan Dolayı Yapılan Bu Talanı Görmemek Mümkün Değildir

İl genel meclisi Haziran ayı meclis toplantılarında görüşülen Eko Turizm dosyaları konusundaki rahatsızlığını dile getiren İyi Parti Çanakkale Merkez İl Genel Meclisi Üyesi Murat Çağlayan 2014 yılından bugüne 10 yıllık süreçte Çanakkale il genelinde Eko Turizm imarına açılan yaklaşık 9 Milyon 387 bin metrekare’lik alanda çoğunlukla Eko Turizm amacı dışında yapılan uygulamalar toplum vicdanında da yer bulmadığının altını çizerek  “Kısır siyasi çekişmelerle, süslü cümleler kurarak birbirimizi kandırmanın bir anlamı yok. Olan Çanakkale'ye oluyor, iş işten geçiyor. Kitabın ortasından konuşalım! 2014 yılından bugüne 10 yıllık süreçte Çanakkale il genelinde Eko Turizm imarına açılan yaklaşık 9 Milyon 387 bin metrekare’lik alanda çoğunlukla Eko Turizm amacı dışında yapılan uygulamalar toplum vicdanında da yer bulmamıştır.  Bu 10 yıllık süreçte 252 adet dosya kabul edilerek imara açılmış, ama bunun sadece 4 tanesinin eko turizm tanımına uygun bir şekilde yapıldığı ifade edilmiştir. Yasal boşluktan dolayı İl genel meclisinin eko turizm için onayladığı dosyaların suistimal edildiğini üzülerek görüyoruz. Geçtiğimiz on yılda eko turizm adı altında Çanakkalemizin cennet köşelerinde yapılan bu talan ve yağma ayan beyan ortadayken Haziran Ayı Toplantılarımızda meclise gelen eko turizm dosyalarının çoğunluğu ,oy çokluğu ile kabul edilmiştir. Yasal boşluktan dolayı yapılan bu talanı görmemek mümkün değildir. Eko Turizmin layıkıyla yapılması için ivedilikle yeni bir düzenlemeyle bu yasal boşluk doldurulmalı, eğer yapılmıyorsa da Eko Turizm tamamen kaldırılmalıdır.

Sadece İyi Parti Grubu Eko Turizm Dosyalarına Red Oyu Kullandı

Çağlayan açıklamasının devamında haziran ayında iyi parti gurubu olarak tüm Eko turizm dosyalarına red oyu kullandıklarını belirterek Bizler layıkıyla yapılan Eko Turizme değil, Eko Turizm adı altında gerçekleşen rant ve talana karşı çıkıyoruz. İl Genel Meclisi olarak Hukiki olmasa da, vicdanen sorumluyuz! Bu bağlamda, geçtiğimiz 10 yılda sözde Eko Turizm uygulamalarını ve talanı refere alarak, İl Genel Meclisi'nin Haziran ayı toplantılarında Çanakkalemizin cennet köşelerine sahip çıkabilme adına, dosya ayırt etmeksizin Eko Turizm dosyalarının tamamına RED oyu veren sadece İyi Parti Grubu olmuştur.” dedi.

Ogün İnal