Her ay farklı ilçelerde faaliyet gösteren Mobil Kanser Tarama Aracı görev olarak, 30-65 yaş arasındaki kadınlara rahim ağzı kanseri taraması gerçekleştirirken, 40-69 yaş aralığındaki kadınlara meme kanseri taraması yapıyor. 50-70 yaş aralığındaki tüm vatandaşlara, kalın bağırsak kanseri hakkında bilgi veriliyor ve erken tarama testleri uygulanıyor.

Ulusal Kanser Haftası sebebiyle Yenice İlçe Devlet Hastanesi bahçesinde konuşlanan hizmet veren Mobil Kanser Tarama Aracı, 1 Nisan’da başlayan hizmetini 7 Nisan Pazar gününe kadar sürdürecek. Çanakkale Sağlıklı Hayat Merkezi Sorumlu Hekimi, Yenice Devlet Hastanesi Başhekimi ve Yenice İlçe Sağlık Müdür Vekil’inin de katılımıyla gerçekleşen faaliyette, kanser taramaları hakkında bilgilendirme yapıldı ve broşürler dağıtıldı. Ayrıca, bu hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşlara da tarama hizmeti verildi.

Vatandaşların bilinçlenmesine önemli bir katkı sağlayan bu hizmet, kansere karşı mücadelede önemli bir rol oynuyor. Erken teşhisin hayat kurtarıcı önemini vurgulamak için hizmet veren Mobil Kanser Tarama Aracı, Yenice halkının sağlığı için bilgilendirme yaparak görevini yapmış oldu.

Şenay Azman