Müslümanlar sessiz kaldıkça, Filistin'deki zulüm giderek artarken, dünyanın dört bir yanında tepkiler yükseliyor. Ancak güçlü devletlerin İsrail safında yer alması sebebiyle Filistin topraklarında Müslüman kanı akarken, Çanakkale'de Filistin'e Destek Platformu, İskele Meydanı'nda çadır kurarak barışın kenti olarak bilinen şehirden Filistin'e destek olmayı amaçlıyor.

Çadırda’ da Vahşetin Fotoğraf Anları Sergilenecek

Filistin’e Destek Platformu Filistin’e destek olmak için İskele meydanında Çadır kurdu. Çadırda, İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği vahşetin fotoğrafları sergilenirken, misafirlere Filistin'deki durumla ilgili bilgiler veriliyor. Platform üyeleri, Filistin'de yaşanan zorlu süreçleri, Gazze'deki mazlumları ve Filistin tarihini ziyaretçilere anlatarak duyarlılık oluşturmaya çalışıyor. Kurulan çadır önünde açıklama yapan Filistin'e Destek Platformu Üyesi Numan Yaşar, "Çanakkale'deki Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte üç gündür çadırımızı burada kurduk. Özel işlerimizi bir kenara bırakarak dünyanın gözü önünde işlenen vahşete 'dur' demek, dikkat çekmek ve mazlum insanların yanında olmak için açtığımız çadıra tüm Çanakkalelileri bekliyoruz" diyor. Yaşar, açıklamasında şu cümlelere yer  verdi. “Çanakkale’deki Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte üç gündür çadırımızı burada kurduk.  Özel işlerimizi bir kenara bırakarak Dünyanın gözü önünde işlenen vahşete  ‘dur’ demek, dikkat çekmek ve mazlum insanların, Gazzeli, Filistinli kardeşlerimizin yanında olmak için  açtığımız çadıra Tüm Çanakkalelileri bekliyoruz.  Çadırımızda bulunan vahşetin resimlerini görmeye, onlar için dua etmeye ve onların yanında olabilmeleri için neler yapabileceklerini konuşmaya  Çanakkale halkını davet ediyoruz.  Çadırlarımızın birinde gelen misafirler ile Filistin ve tarihini konuşurken bir çadırımızda da vahşetin fotoğraf anları sergilenecek.”

Filistin’de Yaşananları Gözler Önüne Sermek Amacı İle  Çadırlarımızı Kurduk 

Filistin’e Destek Platformu Üyesi Suat Özen ise yaptığı açıklamada “Çanakkale’miz Barışın kenti olarak adlandırılıyor. Bizler de Sivil Toplum Kuruluşları olarak  Barışın kentinden Filistin’deki kalıcı barışa manevi destek olmak ve Filistin’de yaşananları gözler önüne sermek amacı ile  çadırlarımızı kurduk.  Filistin’deki  kardeşlerimizin yaşadığı acıları belki yaşamıyoruz ama  en azından Çanakkale’deki uyuyan vicdanları uyandırmak.  Gerek görsellerle gerekse de  yapacağımız açıklamalarla katkı sunacağız” dedi.

Filistine Destek Çiğ Gibi Büyüyor

İskele meydanına kurulan Çadırlardan birinde ziyaretçilerle Filistin ve tarihi konuşulurken, diğer bir çadırda ise vahşetin fotoğraf anları sergileniyor. Filistin'e Destek Platformu, sadece bilinç oluşturmakla kalmayıp, aynı zamanda Çanakkale halkını Filistin meselesiyle ilgili daha fazla bilinçlendirmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor. Çanakkale'den Filistin'e destek çığ gibi büyürken, dünya genelinde benzer çabaların artması umuduyla, İskele Meydanı'nda kurulan çadır, barışın gücünü ve dayanışmanın önemini bir kez daha hatırlatıyor.

Murat Çağlayan